Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2009 - Anul XIV, nr. 267 (4253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Social

Angajatorii trebuie să depună la Casa de Pensii declaraţii privind contribuţia la asigurări sociale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul Casei Judeţene de Pensii, Camelia Chitul, a atras atenţia că nu toţi angajatorii din judeţ au depus la această instituţie declaraţiile nominale privind contribuţia de asigurări sociale. Chitul a precizat că, în momentul de faţă, aceste declaraţii sunt depuse de 9.759 de angajatori.
„Acest număr nu reprezintă nici pe departe numărul total al angajatorilor din judeţ. Foarte mulţi agenţi economici află că trebuie să depună declaraţii nominale abia când un angajat de-al lor are nevoie de eliberarea adeverinţelor privind stagiul de cotizare”, a declarat Camelia Chitul.
Ea a adăugat că numărul contractelor de asigurare în plată, la sfârşitul lunii octombrie 2009, era de 4.762, iar numărul declaraţiilor de asigurare în plată, la aceeaşi dată, era de 3.220. Directorul Casei de Pensii a explicat că cea mai mică sumă asigurată, atât pentru contracte, cât şi pentru declaraţii, este de 10 lei (100.000 de lei vechi), în timp ce cea mai mare sumă asigurată, în cazul contractelor, este de 3.000 de lei, iar pentru declaraţii, de 15.000 de lei.
„Pe această cale aş dori să subliniez faptul că, deşi declaraţiile nominale se depun lunar la Casa Judeţeană de Pensii, până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale, cei mai mulţi dintre agenţii economici depun aceste documente în ultimele zile, între 22 şi 25 ale lunii, creându-se aglomeraţie mare la ghişeele Serviciului de Evidenţă Contribuabili Stagii de Cotizare”, a spus Camelia Chitul.
Ea a făcut un apel către agenţii economici din judeţul Suceava să nu amâne depunerea declaraţiilor nominale până la data limită şi nici să nu depăşească termenele stabilite pentru această obligaţie.
„Depăşirea acestor termene constituie contravenţie şi este sancţionată potrivit prevederilor legale în vigoare. De asemenea, insist asupra modalităţii de plată a contribuţiilor, tocmai pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate, şi vreau să precizez că în acest moment plata se poate face atât la casieria instituţiei, prin mandat poştal şi la bancă, în contul RO50TREZ59122210304XXXXX”, a încheiat Camelia Chitul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajatorii trebuie să depună la Casa de Pensii declaraţii privind contribuţia la asigurări sociale.
 Vizualizări articol: 2516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Angajatorii trebuie să depună la Casa de Pensii declaraţii privind contribuţia la asigurări sociale3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bataie de joc la casa de pensii trimis de
(13 nov 2009, 18:00:46
ar trebui mentionat in articol ca plata s-ar putea face si la casieria unitatii, intrucat aceasta casierie este mai mult inchisa, intrucat nu functioneaza programul informatic! Pentru cei care au de platit cas-ul acolo stiu despre ce vorbesc. Daca nu le functioneaza calc. nu inteleg de ce nu ar da chitatente de mana cum se proceda cum cativa ani si ulterior casiera sa le introduca in program! Este mai usor sa trimiti omul care vine de la Vatra Dornei la Posta sa plateasca 15 lei pentru un stagiu de cotizare;

in privinta ghiseelor la un judet intreg sunt doar 4-5 deschise in perioada 20-25 ale lunii. S-a tot promis ca se vor face ghisee de preluare la campulung, vatra dornei, radauti, dar se pare ca a ramas doar la stadiul de promisiune.

Sa speram ca noul director va incerca sa faca ceva si pentru agentul economic din propunerile de mai sus!!
2.   Incredibil.... trimis de
(13 nov 2009, 19:09:04
Nu pot sa cred ca dupa 2 ani de zile se intampla acelasi lucru si au aceeasi scuza:nu functioneaza calculatoarele!Plateam si eu la casierie contibutia si de fiecare data cand mergeam acolo aveau problema asta!Este culmea nesimtirii,batjocorii si bataii de joc fata de oameni!Cum pot sa creada ca lumea mai rezista....Si ii asteapta pe angajatori sa depuna declaratiile privind contributiile sociale?UNDE?.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei