Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2009 - Anul XIV, nr. 267 (4253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Declaraţii

Dr. Irimie susţine că activitatea spitalelor nu va fi afectată de concediul fără plată forţat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea medicală, îndeosebi la Ambulanţă, în Unitatea de Primire a Urgenţelor, dar şi în celelalte secţii din spitale nu va fi afectată de obligaţia personalului de a-şi lua forţat concediu fără plată în lunile noiembrie şi decembrie, susţine secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Cristian Irimie, nominalizat de premierul desemnat Liviu Negoiţă pentru portofoliul de la Sănătate şi totodată cel care va prelua, cel mai probabil, conducerea ministerului după expirarea interimatului lui Adriean Videanu.
Doctorul Irimie ne-a declarat că, deşi toţi bugetarii trebuie să se conformeze acestei obligaţii, aplicarea efectivă a măsurii depinde de managerii unităţilor medicale.
„Toţi trebuie să se încadreze în reducerea cheltuielilor de personal cu 15,5% lunar, însă în sistemul sanitar se poate discuta o formulă care să nu impieteze asupra activităţii. Trebuie să reducă fondul de salarii, dar sunt şi alte soluţii decât zilele libere. Banii economisiţi nu sunt luaţi la bugetul de stat, ci sunt folosiţi la achiziţionarea de medicamente, de materiale sanitare etc”, a declarat dr. Irimie.
El a explicat că în spitale există posibilitatea aplicării unui program de lucru redus cu două ore, cu creşterea implicită a numărului de ture sau se poate aplica o combinaţie între programul redus şi zilele de concediu.

 

Deşi au deficit de personal, spitalele şi Ambulanţa trebuie să scadă cheltuielile salariale cu 15,5 la sută

Soluţiile prezentate de dr. Irimie s-ar putea aplica fără probleme dacă în spitale şi la Ambulanţă nu ar exista deficit de personal, însă în condiţiile în care aceste instituţii deja au personal puţin, este greu de crezut că nu se vor confrunta cu dificultăţi în asigurarea permanenţei. Asta cu atât mai mult cu cât, indiferent la ce măsură se va recurge, se vor diminua veniturile personalului medical, venituri oricum mult sub cele ale colegilor lor din Uniunea Europeană. Şi cum ofertele de pe piaţa muncii în domeniul medical din ţările UE pornesc de la câteva mii de euro, spitalele româneşti s-ar putea confrunta cu o pierdere masivă a medicilor specialişti şi a asistentelor medicale, care ar putea opta să-şi desfăşoare activitatea în ţări mai prietenoase şi mai generoase cu cei care le asigură sănătatea.
Secretarul de stat Irimie şi-a exprimat speranţa că pentru anul 2010 bugetul Ministerului Sănătăţii va fi mai generos, în special la capitolele alocate programelor naţionale şi investiţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dr. Irimie susţine că activitatea spitalelor nu va fi afectată de concediul fără plată forţat .
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Dr. Irimie susţine că activitatea spitalelor nu va fi afectată de concediul fără plată forţat1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei