Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2009 - Anul XIV, nr. 267 (4253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Baciul becalian are studii multe, mândre şi cornute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Epidemia de universităţi de pe harta ţării a avut şi consecinţa că nenumăraţi oameni politici fără aplecare spre studiu şi-au găsit rezolvarea complexelor intelectuale, care îi hăituiau de ani buni. În sutele de aşezăminte înalte care au împânzit România, şi-au găsit azil neuronic capete diverse, precum cel al pesedistului Oprişan, al pedelistului Cârlan şi al însetatului de învăţătură Gigi Becali. Mi se pare că aţi zâmbit aici, la urmă, dar cum altfel se putea făli baciul becalian că are studii multe, mândre şi cornute?
Lăsând gluma la o parte, e lesne de înţeles că nu dragostea tomnatică pentru buchea cărţii i-a aruncat pe toţi aceştia în braţele studiului, ci grija pentru cosmetica c.v.-ului. „Absolvent”, iată un cuvânt mai drag şi mai necesar pentru un om politic chiar decât amanta dumisale. Iar după absolvire, precum ştim cu toţii, urmează masterate, doctorate, felcerate şi multe altele de la Domnul date.
Eu cred că ar fi distractiv şi instructiv de asistat la examenele susţinute de vreun student deputat, viceprimar sau şef de judeţ. Oare pe ce ton îl examinează dom’ profesor, astfel încât să nu-l mânie pe studinte şi implicit pe partidul din care acesta face parte, şi nu orice fel de parte, ci parte fruntaşă? Cum îi atrage atenţia tânărului între două vârste, poate chiar între trei vârste, că a călcat de pildă în străchinile unui dezacord gramatical? Delicată treabă, ridicat riscul de infarct!
Mai este o ipostază care îmi zgândăreşte curiozitatea: cum reacţionează dom’ profesor când studintele pesedist, peledist, penelist sau peremist îi aduce, înainte de examen, un mic plocon, după cum dictează în multe universităţi datina? Dacă profu’ ia darul dintr-o mişcare, face o impresie proastă, chiar execrabilă, fiindcă pare un nehalit de duzină. Dacă-l apucă deontologia şi refuză, jigneşte atât studentul, cât şi partidul de care acesta aparţine.
Pfui, delicată treabă, ridicat riscul de infarct!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baciul becalian are studii multe, mândre şi cornute.
 Vizualizări articol: 1234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Baciul becalian are studii multe, mândre şi cornute3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei