Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 oct 2009 - Anul XIV, nr. 247 (4233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din cauza frigului

Tot mai multe afecţiuni respiratorii în rândul populaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sucevenilor care ajung la doctor din cauza afecţiunilor respiratorii s-a menţinut la un nivel ridicat şi în ultima săptămână. Aşa reiese dintr-o statistică a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dată publicităţii ieri, de purtătorul de cuvânt al instituţiei, bioinginerul Adrian Popescu.
Potrivit responsabilului de relaţiile cu presa, în intervalul 12 – 18 octombrie, 2.237 de persoane s-au prezentat la medic cu infecţii acute de căi respiratorii superioare, faţă de 2.318 în intervalul precedent, în timp ce pneumoniile şi bronhopneumoniile au afectat 589 de oameni, faţă de 573.
Din cauza stării grave în care se aflau, 68 dintre cei cu infecţii acute de căi respiratorii superioare şi 64 dintre cei cu pneumonii şi bronhopneumonii au avut nevoie de tratament intraspitalicesc.

 

Majoritatea bolnavilor sunt copii cu vârsta până în 14 ani

Majoritatea bolnavilor au fost copii cu vârsta până în 14 ani. Având în vedere situaţia, medicii recomandă părinţilor să nu mai trimită copiii bolnavi în colectivităţi.
De menţionat că vaccinul împotriva gripei de sezon poate fi cumpărat deja din farmaciile sucevene, la preţul de aproximativ 30 de lei. Imunizarea gratuită a populaţiei inclusă în categoriile considerate cu risc crescut de îmbolnăvire a fost amânată pentru o dată rămasă deocamdată necunoscută.
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere trebuia să înceapă pe data de 15 octombrie, însă va fi demarată după ce Direcţia de Sănătate Publică va primi de la Ministerul Sănătăţii dozele necesare.
Prioritate la vaccinarea împotriva virusului gripal sezonier vor avea persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, veteranii şi văduvele de război, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot mai multe afecţiuni respiratorii în rândul populaţiei.
 Vizualizări articol: 943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tot mai multe afecţiuni respiratorii în rândul populaţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei