Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2009 - Anul XIV, nr. 246 (4232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Veşti proste

Subvenţii în bătaie de joc pentru crescătorii de vaci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Crescătorii de bovine ar putea primi, în această toamnă, cel mult 30% din valoarea subvenţiei pe care o aşteptau, situaţie pe care liderii lor o consideră o adevărate sfidare, o bătaie de joc care îi duce spre faliment.
Doru Gurău, preşedintele Asociaţiei Fermierilor Bucovina, a declarat că după ultimele discuţii pe care el şi colegii din ţară le-au avut cu reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, li s-a transmis că în această toamnă se pot vira cel mult 200 de lei, în contul subvenţiei pe cap de animal, deşi protocolul semnat în urmă cu câteva luni de zile prevedea virarea unei subvenţii de 571 de lei. Restul banilor, până la 571 de lei, ar urma să fie viraţi la o dată ulterioară, însă reprezentanţii fermierilor sunt convinşi că acest lucru nu se va mai întâmpla.
„În urma protestului nostru din vară, organizat la nivel naţional, s-a semnat un protocol prin care autorităţile statului se angajau să vireze subvenţia pe cap de animal, aferentă acestui an, în luna octombrie. Vor să ne păcălească, acesta este cuvântul potrivit, să ne dea aceşti 200 de lei şi nimic mai mult, iar noi nu putem accepta sub nici o formă această bătaie de joc”, a spus Doru Gurău. Acesta a amintit că mulţi crescători de vaci, strâmtoraţi de criza economică şi de scăderea preţului la lapte, abia au făcut faţă situaţiei, aşteptând acest ajutor financiar al statului de care beneficiază toţi fermierii din Uniunea Europeană.
 


Proteste de mare amploare

În actualele condiţii, fermierii se pregătesc de proteste, despre care anunţă că vor fi fără precedent.

„Aproape sigur, pe 28 octombrie, vom merge la Bucureşti, pentru un protest cum nu a mai fost până acum, la care vor veni crescători din toată ţara. Nu vom pleca din faţa Ministerului Agriculturii până ce nu vom primi garanţii că ni se vor respecta drepturile. Nu mai acceptăm să fim păcăliţi cu sferturi de măsură”, a spus Doru Gurău, care speră într-o participare cât mai mare la protest şi din partea crescătorilor de bovine din judeţ.
Preşedintele Asociaţiei Fermierilor Bucovina a dat de înţeles că de la protest nu vor lipsi animalele şi laptele, precizând că în acest sens se pregătesc mai multe „surprize” ce nu pot fi dezvăluite acum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subvenţii în bătaie de joc pentru crescătorii de vaci.
 Vizualizări articol: 1298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Subvenţii în bătaie de joc pentru crescătorii de vaci5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Spranta trimis de
(21 oct 2009, 00:48:39
o fi adevarat astept cam de mult timp...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei