Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2009 - Anul XIV, nr. 246 (4232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Top accidente

Cele mai periculoase străzi ale Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În primele nouă luni de zile ale acestui an, pe străzile din municipiul Suceava s-au produs 137 de accidente rutiere cu victime. Urmare a acestora, şapte persoane au decedat, 21 au fost rănite grav, iar 138 au suferit leziuni uşoare. Faţă de anul anterior, accidentele produse anul acesta au fost mult mai grave, înregistrându-se mai multe persoane decedate sau rănite grav.

 

Poliţiştii de la Biroul pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere în Mediul Urban au realizat o analiză a accidentelor în funcţie de zonele unde s-au petrecut, pe cinci străzi înregistrându-se un număr mai mare de evenimente rutiere.
De departe, cele mai multe accidente s-au produs pe Calea Unirii, artera care începe din centrul municipiului şi merge până în cartierul Burdujeni. Aici, din ianuarie şi până în septembrie, s-au petrecut 23 de accidente, soldate cu doi morţi, doi răniţi grav şi 26 de răniţi uşor. Urmează Bulevardul George Enescu, unde s-au înregistrat 12 accidente, soldate cu un mort şi 12 răniţi uşor, cu precizarea că cele mai multe dintre acestea au fost loviri de pietoni. Pe poziţia a treia în acest clasament este situată strada Gheorghe Doja, care face legătura între Burdujeni şi Iţcani, unde s-au înregistrat zece accidente, cu trei răniţi grav şi 13 victime cu leziuni uşoare. Alte două străzi unde s-au petrecut mai mult de două-trei accidente sunt Ana Ipătescu, din Centru şi până la Bucovina, unde s-au înregistrat nouă evenimente rutiere, aici probleme fiind la trecerile de pietoni, şi Calea Obcinilor, unde s-au înregistrat şapte accidente.

 

Trafic mai redus ca anul trecut, risc mai mare de accidente

După cum o arată clar statisticile, pietonii au fost victime în aproape jumătate dintre accidentele din acest an, pe de o parte fiind vorba de traversări neregulamentare ale acestora, dar şi de loviri pe locurile marcate, după ce şoferii nu au acordat prioritate.
Alte cauze frecvente ale producerii accidentelor au fost neacordarea de prioritate între vehicule şi viteza, fiecare din aceste două abateri stând la baza a câte 14 evenimente rutiere cu victime. Comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a declarat că, per ansamblu, în acest an s-a observat o scădere a valorilor de trafic.
„Exceptând perioada când porţiuni din artera principală au fost închise pentru lucrări, s-a observat o scădere a valorilor de trafic faţă de anul trecut, ceea ce a favorizat rularea cu viteze mai mari şi risc mai ridicat de producere a accidentelor”, a subliniat comisarul şef.

 

Mulţi şoferi băuţi pe străzile oraşului

Laurenţiu Hermeniuc a subliniat că activitatea de prevenire a accidentelor a fost una susţinută, controalele în trafic, cu un accent deosebit pe verificarea şoferilor cu etilotestul, fiind dispuse zilnic.
Astfel, în primele nouă luni ale anului, în municipiul Suceava au fost constatate 125 de infracţiuni la regimul rutier, marea majoritate vizând şoferi băuţi. De asemenea, alţi 117 conducători auto băuţi, prinşi tot pe străzile municipiului Suceava, dar cu concentraţii mai mici de alcool, au fost amendaţi şi li s-au suspendat permisele de conducere.
În ceea ce priveşte amenzile pentru diferite abateri, au fost aplicate peste 15.000 de sancţiuni contravenţionale.

 

Probleme cu şoferii care blochează intersecţiile

Comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc a declarat că una din problemele cu care se confruntă poliţia în traficul din Suceava este blocarea intersecţiilor şi a trecerilor de pietoni.
„Facem un apel la conducătorii auto să lase libere trecerile de pietoni şi să nu intre în intersecţii, chiar dacă semaforul arată culoarea verde, atunci când maşinile sunt bară la bară”, a spus acesta.
Un exemplu în acest sens ar fi semaforul din apropiere de centrul Sucevei, la intersecţia cu strada Petru Rareş, unde, pe fondul lucrărilor care se efectuează în zonă, se formează coloane de maşini, iar şoferii care intră în intersecţie deşi nu au cum înainta blochează ieşirea celor care vin dinspre Piaţa Mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele mai periculoase străzi ale Sucevei.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Cele mai periculoase străzi ale Sucevei3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(20 oct 2009, 12:19:43
Atentie soferi !

Strada periculoasa este Traian Vuia unde inca mai sunt gropi destul de mari si nesemnalizate (dinspre Suceava spre pasarela CFR).

Recomand viteza mica si... ochii mari.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei