Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2009 - Anul XIV, nr. 243 (4229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Girigan atacă în instanţă hotărârea prin care a fost schimbat din funcţia de subprefect

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul subprefect al judeţului Suceava Eugen Girigan a anunţat că va ataca în instanţă Hotărârea de Guvern prin care a fost demis din această funcţie. El a precizat că hotărârea respectivă a fost emisă cu încălcarea prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul Funcţionarilor Publici, în care se precizează, la articolul 36, că raporturile de muncă nu pot fi modificate pe perioada în care o persoană se află în concediu medical. El a arătat că, în momentul în care Guvernul României a emis hotărârea de eliberare din funcţie, se afla în concediu medical.
„Mai mult, în afară de faptul că Executivul nu a ţinut cont de acest lucru, nu s-a luat în considerare nici faptul că eu am participat la concursul pentru funcţia de subprefect, organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în data de 29 septembrie 2009”, a spus Girigan.
El a adăugat că Hotărârea de Guvern prin care a fost demis a fost adoptată pe data de 7 octombrie a.c., iar a doua zi, pe 8 octombrie a.c., ANFP a prezentat rezultatele concursului pentru postul de subprefect, anunţându-l că a promovat examenul. Eugen Girigan a spus că cel târziu luni, 19 octombrie a.c., va contesta la Curtea de Apel Suceava hotărârea Guvernului prin care a fost înlocuit din funcţie.

 

Huţanu aşteaptă să fie numit în funcţia de subprefect al judeţului Suceava

În ceea ce-l priveşte pe cel de-al doilea subprefect al judeţului Suceava înlocuit din funcţie la sfârşitul săptămânii trecute, Constantin Huţanu, acesta a precizat că momentan nu intenţionează să atace în instanţă hotărârea Guvernului, însă nu exclude această variantă. De precizat că şi Constantin Huţanu a fost înştiinţat că a promovat examenul pentru funcţia de subprefect, însă după ce a fost demis din această funcţie.
El a arătat că, în mod normal, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi Ministerul Administraţiei şi Internelor sunt obligate ca în termen de 30 de zile de la anunţarea rezultatelor concursului să-l numească în funcţia de subprefect.
„Dacă nu se întâmplă acest lucru, voi apela la instanţă. Întâi trebuie să fiu numit pe postul pentru care am câştigat concursul, iar apoi se poate apela la principiul mobilităţii care se aplică înalţilor funcţionari publici”, a declarat Huţanu.
Reamintim că la preluarea mandatului, atât Eugen Girigan, cât şi Constantin Huţanu, au fost susţinuţi de PSD, după ce această formaţiune politică a încheiat un parteneriat de guvernare cu PD-L. La scurt timp după ieşirea PSD de la guvernare, cei doi au fost demişi din aceste funcţii, noii subprefecţi ai judeţului fiind Angela Zarojanu şi Ionuţ Creţuleac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Girigan atacă în instanţă hotărârea prin care a fost schimbat din funcţia de subprefect.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Girigan atacă în instanţă hotărârea prin care a fost schimbat din funcţia de subprefect5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dreptul lui incontestabil trimis de
(16 oct 2009, 11:23:38
Dar de ce nu ne zice acest domn Girigan, adept al justitiei absolute, cator sefi, fosti PNL-siti sau inalti functionari publici, nu le-a cerut el demisia? O fi uitat?
2.   Girigan ataca.... trimis de
(16 oct 2009, 19:28:30
Pai bine i-a mai facut-o d-lui Girigan!In acelasi mod s-a justificat si el in cazul solutionarii unei probleme legate de o masina adusa din UE:asa apune legea,trebuie s-o respectam.Daca asa a spus 'legea' si in cazul lui,de ce o contesta?Are tot dreptul sa-si caute 'dreptatea' in justitie,ca acelasi lucru fac si eu acum.Si vom vedea,insa pe mine m-a costat mai mult decat il costa pe el acum!Asa sa-l ajute Dumnezeu.....! Asta da veste buna!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei