Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2009 - Anul XIV, nr. 243 (4229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbătoare

Elita dansului şi cântecului bucovinean, la aniversarea Ansamblului „Ciprian Porumbescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Personalităţi ale cântecului şi dansului bucovinean, care de-a lungul timpului au avut legătură cu ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, s-au întâlnit, ieri, cu conducerea administrativă a judeţului, în cadrul unei manifestări organizate de Consiliul Judeţean.
În sala de şedinţe a Palatului Administrativ, preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, i-a primit, printre alţii, pe Ştefania Rareş, Artemiza Bejan, Alexandru Dumbravă, Aurel Tudose, Nicoleta Vasilovici, Cristina Gheorghiu, Viorica Galan, Alexandru Havriliuc, Constantin Andrişteanu, Laura Lavric, Margareta Clipa, Leonard Zamă, George Sîrbu, Viorel Leancă, Costinel Leonte, Viorel Vatamaniuc, Ion Cozmei şi mulţi alţii, circa 60 de solişti, instrumentişti, dansatori şi dirijori răspunzând invitaţiei adresate de CJ.
Au fost, de asemenea, prezente, nepoata compozitorului Ciprian Porumbescu, Nina Cionca, şi sora poetului Nicolae Labiş, Margareta Labiş.
Din partea administraţiei au participat, alături de Gheorghe Flutur, vicepreşedinţii Vasile Ilie şi Daniel Cadariu, consilierii preşedintelui, prefectul Sorin Popescu şi primarul de Suceava, Ion Lungu.
Flutur le-a spus invitaţilor că a dorit ca CJ să aibă iniţiativa de a sărbători 55 de ani de activitate profesionistă a Ansamblului „Ciprian Porumbescu” şi că este bucuros că s-a putut întâlni „cu ciocârliile şi privighetorile Bucovinei”, cu „ambasadorii tradiţiei şi folclorului” în toată lumea.

 

Festival naţional „Ciprian Porumbescu”, la Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean a amintit de reorganizarea instituţiilor culturale din subordinea CJ sub forma Centrului Cultural Bucovina şi şi-a anunţat intenţia de a organiza un festival naţional „Ciprian Porumbescu” la Suceava.
De asemenea, a precizat că la aniversarea a 30 de ani de când a absolvit liceul, la Câmpulung Moldovenesc, un fost coleg i-a amintit că a fost în echipa de dansuri, pe care a şi coordonat-o la un moment dat. „Mi-a spus că pe atunci dansam cum îmi cântau alţii, acum alţii dansează cum cânt eu”, a spus Flutur pe un ton glumeţ, fără să-şi înveselească însă şi privirea. A mai glumit cu una dintre solistele care a mulţumit celor care au ajutat-o cu înregistrarea cântecelor, spunând că şi prin asta se deosebesc artiştii de politicieni, că artiştii mulţumesc celor care îi înregistrează, iar politicienii nu.
De la întâlnirea care a durat circa două ore, unde artiştii au primit din partea gazdelor câte o crizantemă şi o mapă cu broşura aniversară şi materiale de prezentare a judeţului, toţi cei prezenţi au mers la bustul lui Ciprian Porumbescu din Parcul Central, unde oficialităţile au depus coroane de flori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elita dansului şi cântecului bucovinean, la aniversarea Ansamblului „Ciprian Porumbescu”.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 6 voturi
Elita dansului şi cântecului bucovinean, la aniversarea Ansamblului „Ciprian Porumbescu”2.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei