Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2009 - Anul XIV, nr. 243 (4229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme

Furnizarea apei calde în Burdujeni, blocată de o avarie pe magistrala III

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii celui mai mare cartier al Sucevei, Burdujeni, care ar fi trebuit să beneficieze de apă caldă cu o zi înainte decât cei din alte zone ale oraşului, pentru că umplerea instalaţiilor pe magistrala III a început de miercuri, nu au avut ocazia să se bucure de acest avantaj.
Încercarea de a relua furnizarea apei calde, măcar pentru o parte a populaţiei, cu o zi înainte de data anunţată oficial, de 15 octombrie, s-a soldat cu un eşec, din cauza unei avarii de proporţii, apărută pe magistrala III, într-o zonă în care nu este încă prevăzută înlocuirea conductei vechi cu una nouă, mai solidă şi mai bine izolată termic.
“Nu a mai fost posibilă furnizarea apei calde în cartierul Burdujeni, după avaria care a apărut la umplerea instalaţiilor, între punctele termice H şi I. Am reuşit, în schimb, să furnizăm căldură de la ora 22.00. Dimineaţă încă se lucra la remedierea avariilor apărute, iar în timpul zilei apa caldă va curge la robinetele celor din Burdujeni”, a declarat ieri directorul SC Termica SA, Constantin Plăcintă.

 

Apă caldă şi căldură pentru 70% din suceveni

Tot de miercuri după-amiază a început să fie livrat agent termic şi pe magistrala I, care deserveşte zona Centru şi Areni, urmând ca de joi seara, apa caldă să ajungă şi la o parte din sucevenii racordaţi la magistrala II de termoficare, care alimentează cartierele Zamca, George Enescu şi Obcini.
Mai exact, apa caldă şi căldura vor fi disponibile mai mult pentru cei din Zamca şi pentru o parte din locuitorii cartierului George Enescu, pentru că lucrările de înlocuire a conductei vechi nu au fost finalizate pe magistrala de termoficare II, în zona de intrare în cartierul Obcini.
Astfel, întreg cartierul Obcini nu are cum să beneficieze acum de apă caldă şi căldură, dar la fel de afectat e şi o parte din cartierul George Enescu, în total, 15 puncte termice având blocat accesul la agent termic.
După estimările conducerii societăţii de termoficare, începând de joi seara, 70% dintre suceveni beneficiază de apă caldă şi căldură.
Cea mai mare întârziere la furnizarea agentului termic rămâne la cele cinci puncte termice la care au fost demarate operaţiunile de modernizare şi înlocuire a conductelor secundare, unde se produceau pierderi semnificative, o estimare optimistă fiind cea că la două din ele va putea fi furnizată apă caldă şi căldură de săptămâna viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furnizarea apei calde în Burdujeni, blocată de o avarie pe magistrala III.
 Vizualizări articol: 1386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Furnizarea apei calde în Burdujeni, blocată de o avarie pe magistrala III5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei