Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2009 - Anul XIV, nr. 229 (4215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Optimism

“Se vede luminiţa de la capătul tunelului în lucrările de termoficare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de reabilitare a reţelelor de termoficare par să fi intrat pe făgaşul normal, cel puţin în ultima vreme, după cum consideră edilul şef al Sucevei, după o nouă analiză amănunţită a activităţii firmelor implicate.
“Se vede luminiţa de la capătul tunelului, ca să spun aşa. Avem cinci din 13 obiective finalizate complet, încă trei sunt în curs de finalizare zilele acestea, iar pe celelalte sunt aduse echipe care să tragă tare şi să recupereze întârzierile. Se cunoaşte faptul că au fost aduşi mai mulţi muncitori şi sudori, care să unească conductele noi, iar în această privinţă de ajutor ne-a fost şi ISCIR, care ne-a ajutat să recrutăm personal calificat”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, după comandamentul de ieri dimineaţă, de gestionare a lucrărilor de utilităţi efectuate în municipiul reşedinţă de judeţ.

 

Furnizarea apei calde, din 15 octombrie

Punctele slabe ale lucrărilor de termoficare sunt în continuare cele din zona centrală, în special strada Armenească, unde se lucrează şi pe canalizare, şi pe termoficare, dar şi Nicolae Bălcescu – piaţeta care duce spre Biserica Sf. Dumitru, unde nu sunt şanse de finalizare mai devreme de 10 octombrie.
“Încă o dată, le-am cerut mobilizare maximă. Sunt mai puţin de două săptămâni în care pot finaliza lucrările începute şi să astupe şanţurile create. Termenul limită de finalizare a lucrărilor a rămas tot 10 octombrie, pentru ca Termica să aibă timp să facă probele necesare furnizării apei calde şi chiar căldurii din data de 15 octombrie”, a precizat Ion Lungu.
Pe partea de reţele secundare, lucrările vor fi încheiate tot în preajma datei de 15 octombrie, cu excepţia punctului termic Tipografie, unde numai două din cele trei ramuri de furnizare a agentului termic vor fi reabilitate anul acesta, lucrarea urmând să fie continuată anul viitor.
Lucrările nu vor fi finalizate complet nici în interiorul punctelor termice intrate în proces de modernizare, dar acestea vor fi date în funcţiune pe 15 octombrie, dar numai manual, automatizarea lor urmând să fie încheiată până la finele anului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Se vede luminiţa de la capătul tunelului în lucrările de termoficare”.
 Vizualizări articol: 745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 9 voturi
“Se vede luminiţa de la capătul tunelului în lucrările de termoficare”2.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   =)) trimis de
(30 sep 2009, 11:13:20
Dle primar, luminita de la capatul tunelului poate fi marfarul ...
1.1  RE: =)) trimis de
(30 sep 2009, 11:59:00
-ai dreptate KKK09! Acest tembel, nesimtit, incult, acest rahat al societatii care se numeste ION LUNGU primar, reprezentant al obstii impreuna cu celalat bandit care se numeste FLUTUR GHE. au facut ce au facut in prag de iarna si in preajma alegerilor. Ai intreb pe acesti doi nemernici; ai iesit astazi BOILOR in aceasta mahala care se cheama SUCEAVA? ATI VAZUT CUM CIRCULA CETATEANUL SA NU MAI ZIC DE CEI CU MASINI? Ar fi bune sa iestit ANIMALELOR poate va gasiti diplomele dobitocilor. Tu LUNGULE de economist si FLUTUR de ing. silvic. Fira-ti voi ai dracului cu cei ce v-au dat sa sugeti cand va-ti **** pe aceasta lume. Mai ai nesimtirea mai BOULE sa afirmi ca se vede luminita de la capatul tunelului? Poate o vezi tu la mata intre picioare nesimtitule. Daca ati pica odata ca nu sunteti nici voi de nimic doar mancati rahat CORUPTILOR, BANDITILOR, EXCROCILOR.
1.2  RE: =)) trimis de
(30 sep 2009, 12:51:57
Citez: "Acest tembel, nesimtit, incult, acest rahat al societatii care se numeste ION LUNGU primar, reprezentant al obstii impreuna cu celalat bandit care se numeste FLUTUR GHE. au facut ce au facut in prag de iarna si in preajma alegerilor." Hai ca ai fost tare la faza asta!
2.   Super tare trimis de
(30 sep 2009, 11:53:54
Dle Minciunica Lunga, care luminita? Cea a piticilor de pe creierul d-voastra?:) Pana in dec 2010 Suceava va continua sa fie un santier, iar noi vom continua sa contribuim la prosperitatea service-urilor din oras. Halal viitor are comuna n-am ce zice. Pramatiile noastre de politicieni, din pacate, il decid. Demisia cat mai repede pana nu va papa DNA-ul.
2.1  RE: Super tare trimis de
(30 sep 2009, 12:03:26
- BLESTEMATI SA FIE ACEI CE VOR VOTA CU CEL MAI INCOMPETENT SI NESIMTIT PARTID DIN ISTORIE PD-L. NICI CELELALTE NU SUNT MAI DE ISPRAVA DAR ASTIA AI INTREC PE TOTI. SUNTEM SCLAVI IN TARA NIMANUI.
2.2  RE: Super tare trimis de
(30 sep 2009, 14:12:56
pt Neutru:da,eu sunt unul care am contribuit la greu la bunastarea service-urilor in ultimii ani si cred ca sunt ca noi zeci de mii de oameni care nu prea au motive sa il iubeasca pe Lungu,mai ales dupa nenumaratele promisiuni in care zicea ca va reface si va drege ,,busuiocul' adica niscaiva strazi,vedem cu stupoare ca a asfaltat o jumatate doar din cea mai distrusa strada a Sucevei.recte Oituz,in rest cateva plombari la care el le spune ca aduc cat de cat in stare de functionalitate acele strazi desi mai mult decat o bataie de joc nu au ca rezultat.Sa arunci in mijlocul intersectiei la Sf Cruce 3 lopeti cu bitum si sa spui ca ai reparat strada inseamna sa ii scuipi in obraz pe cei ce locuiesc acolo sau care trecem pe acolo si peste tot.Aia inseamna sa circuli cat de cat?Pai sa faca Lungu de 10 ori dus intors strada Bistritei cu touaregul,si sa vedem rezultatele la un service?!Si Sv are cam 250 de strazi din care bune doua,bunicele vreo 10,si restul ca la Prelipca!
3.   Jos PDL trimis de
(30 sep 2009, 12:15:43
oare acesti hoti imbecili, nu cred ca tot cu voturile cumparate noi cei ce vor o schimbare ii vom invinge si apoi ii vom trimite la inchisoare?
4.   Contra trimis de
(30 sep 2009, 13:01:31
Desi unui mizerabil de comentator ca PUTIn eu personal i-as taia dreptul de a mai face comentarii pe monitorulsv.ro, incerc un raspuns celorlalti:

Daca nu se face ceva in oras, nu e bine. Daca se face ceva, iar nu e bine. Daca sunt defectiuni la instalatii, e rau, de ce nu a schimbat nesimtitul de Lungu tevile. Daca nu sunt defectiuni, dar se inchid strazi pentru a permite inlocuirea tevilor (unele vechi de peste 50 de ani) iar nu e bine, ca eu pe unde mai circul cu troaca.

Dragilor, hotarati-va, nu vreti voi oare mai degraba ca toate utilitatile, apa, caldura, eventual si energie electrica, sa fie wireless? Asa nu veti mai avea motiv sa va lamentati.
4.1  RE: Contra trimis de
(30 sep 2009, 13:39:02
Domnule primar,

Poate ca, daca ati fi mai receptiv la sesizarile cetatenilor si ati mai raspunde din cand in cand la mesajele lor, nu v-ar mai injura in halul asta.

Cred ca sunteti singurul primar din Romania care de cativa ani nu a dat nici un raspuns pe www.domnuleprimar.ro.

Sa stiti ca dialogul aduce multe beneficii...

4.2  RE: Contra trimis de
(30 sep 2009, 14:05:13
Limbajul dur este promovat de la cel mai inalt nivel, nu este scuzabil, dar se poarta. Exact ca in moda... e oribil dar la mare cautare.

Ai dreptate cand spui ca aceste lucrari trebuiau facute de cineva si oricum s-ar pune problema tot ar exista nemultumiti. Eu inteleg ca aceste lucrari sunt necesare si incerc sa accept ca trebuie sa facem unele sacrificii pentru ca acestea sa fie realizate.

DAR cum nu traim in evul mediu, cum avem televizoare, Internet si alte mijloace moderne de comunicare, vedem cum in alte tari, lucrari similare, sunt realizate mai RAPID, mai IEFTIN, mai BINE.

Se poate lucra noaptea, se pot coordona lucrarile, se poate face o planificare "nemteasca" si nu una dupa ureche. Aceste sunt aspectele care pot fi imputate primarului in calitate de reprezentant al comunitatii care finanteaza partial aceste lucrari si care asteapta cu nerabdare sa beneficieze de aceste utilitati, dar si de drumuri si de un trafic decent.
4.3  RE: Contra trimis de
(30 sep 2009, 14:27:07
bravos koukoudou,excelent point.!
4.4  RE: Contra trimis de
(30 sep 2009, 14:44:56
EXTRA... problema acum nu e ca se face, problema e ca in fiecare an sunt aceleasi probleme. In fiecare an se sapa transee pentru termoficare sau reteaua de apa, care mai apoi sunt acoperite cu pamant sau pavaj; in fiecare an strazile se sparg pentru ca lucrarile sunt facute in bataie de joc; in fiecare an traficul e tot mai sugrumat de "infrastructura"; in fiecare an auzim promisiuni si primim batjocura. Normal ca lumea reactioneaza cum si unde poate la toata situatia asta...
5.   F ciudat trimis de
(30 sep 2009, 13:56:17
Desi cred ca nu ma pot numara cu siguranta printre prietenii dlui Lungu,nu am folosit niciodata un limbaj egal macar cu cel dintr-un comentariu de mai sus,si totusi am avut neplacerea de a nu fi lasat sa apar cu unele comentarii desi am mari indoieli ca erau neadevaruri undeva,dar...Nu,nu sunt de acord cu limbajul de mai sus,chiar daca sunt de acord cu fondul problemei.Foarte corect punctul de vedere al tau,,toxic' sunt perfect de acord.Daca ar binevoi sa raspunda cu adevarat problemelor ridicate de cetateni,nu cred ca ar fi atat de hulit.De altfel am propus crearea unui site in care sa putem discuta cu adevarat liber despre orice probleme ating urbea noastra,si sa putem dialoga cu cineva din partea primariei,pentru ca dupa cate stiu ei sunt in slujba noastra si sunt datori sa o faca cu promtitudine si nu cu aroganta!Daca am urat ceva mai tare a fost aroganta lui bombonel,dar a fost depasita din pacate in zona noastra.Nu cred ca o atare atitudine va mai castiga ceva pe la noi.
6.   Luminita de la mocanita? trimis de
(30 sep 2009, 14:25:24
Mai are de gand sa ne aduca iar dracovenia aia sa blocheze iar str Stefan cel Mare?Vreti sa se rasuceasca in mormant acest domnitor care a vrut chiar binele tarisoarei asteia?Asa il cinstiti voi,edilii mei?De aia se prabuseste statuia lui Stefan de sus,pt ca va pasa voua de istorie si de trecut?Cred ca ar fi o dovada de minima decenta sa ne lasati sa putem circula intr-adevar cat de cat in perioda sarbatorilor,dupa ce v-ati batut joc de noi atata vreme cu lipsa de respect fata de om.V-a pasat cat negru sub unghie de cei ce mureau in salvare atunci cand ramaneau blocati in trafic pe Calea Unirii din cauza unor dobitoci care cred ca scuarul ala elimina accidentele?De ce atunci a sarit acu vreo luna ala cu BMW peste borduri in fata la Carrefour?De ce au daramat stalpii mai sus de grup aia cu volan pe dreapta?de ce,de ce?Cand vedeam coloana de masini ale pompierilor care stateau blocate tot pe Calea Unirii era spre binele nostru,nu-i asa?Ei bine,eu nu cred asta dle Lungu,poate altii??
7.   Ha! trimis de
(30 sep 2009, 14:29:05
10 octombrie anu asta? Da cu craterele ramase in urma ce facem? Apropo: sunt o multime de gropi si asfalt turnat prost in Suceava. Cat poti sa iti pastrezi calmul cand conduci in astfel de conditii? Inca una: Avem infestatie de patrupede...cine e responsabil cu rezolvarea problemei? Inca una: de ce nu scoateti casele ambulante de vandut bilete din autobuz (controlorii aia..sau ce-s ei) si puneti case de bilete in statii? Cei care cunosc, o sa-si dea seama despre ce vorbesc...etc etc
8.   ... trimis de
(30 sep 2009, 16:04:30
Eu deocamdata vad numai strazi sparte si blocate.

Nu stiu ce luminita vede edilul, dar eu m-am cam saturat de vedeniile acestuia.

Cat despre termenul limita a finalizarii lucrarilor... primarul a uitat sa precizeze anul.
9.   PROPUNERE trimis de
(30 sep 2009, 16:13:53
Ambasada SUA anunta inceperea inscrierilor in programul Loteria Vizelor pentru anul 2011.

SUCCES TUTUROR CELOR CARE VOR SA INCERCE!

AUZI EXPRESIE DE PRIMAR: ... CICA "LUMINITA DE LA CAPATUL TUNELULUI".

DE 20 DE ANI O ASTEPTAM PE LUMINITA.
10.   Completare trimis de
( 1 oct 2009, 00:05:37
Mai tineti minte cand semiprimarul seredenciuc spunea ca va face probe la turnarea asfaltului la faza cu verificarea tasarii inainte de asfaltarea propriu zisa.Daca cineva chiar citeste aceste comentarii,ma refer la rechinii din primarie,sa mearga putin pe tronsonul proaspat reparat dintre giratoriu Mall si semafor Carrefour si o sa vada ce bine s-a facut reparatia,asta desi au avut vreme superba nu ploi si alte intemperii!O fi normal asa,domle semiprimar?Ca pe sticla grozav de frumos mai exprimati dv in format metaforic realizarile epocii lunguriene,sustineti in continuare ca se face totul in interesul nostru dar noi afurisitii nu vedem stele verzi la capatul tunelului.Din nou seara asta am intalnit o situatie pt care ar trebui sa-si dea demisia idiotul care a facut despartitura de pe Calea Unirii:la ora 19.35 o salvare ce se indrepta spre Bj era blocata cu sirena si girofarul in functiune,si bineinteles nu avea cum sa inainteze absolut deloc!Ce explicatie i-ati da bolnavului?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei