Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2009 - Anul XIV, nr. 229 (4215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Norme de securitate ignorate, semnalizări rutiere greşite, la firmele care sapă în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte a firmelor care efectuează lucrările de reabilitare a reţelei termice din această perioadă în municipiul Suceava ignoră grav normele pe care trebuie să le respecte, atât în privinţa securităţii muncii, cât şi referitor la semnalizările rutiere. În cazul acestora din urmă, ele fie lipsesc cu desăvârşire, fie sunt instalate greşit, creând confuzii în rândul şoferilor.

În ceea ce priveşte respectarea normelor de securitate în muncă, instituţia abilitată să efectueze verificări în acest sens este Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava. Echipele de control ale ITM au efectuat controale intense, pe parcursul lunii august dar mai ales în septembrie.
„În această lună, în urma controalelor efectuate la societăţile care prestează activităţi de reabilitare a reţelei termice din oraş, au fost aplicate şapte sancţiuni, trei constând în avertismente şi patru în amenzi. În cazurile în care am aplicat sancţiuni contravenţionale s-a dispus şi sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor constatate”, a declarat Eugen Mogoş, directorul coordonator al ITM Suceava.

 

Muncitori fără echipamente de protecţie, maluri neasigurate

Neregulile găsite de inspectorii ITM au constat în lipsa sprijinirii malurilor în timpul efectuării lucrărilor, lipsa echipamentului de protecţie (în unele situaţii, au subliniat inspectorii ITM, echipamentele existau, dar muncitorii nu le foloseau) şi în general nerespectarea normelor SSM, referitoare la Securitatea şi Sănătatea în Muncă.
Cele patru amenzi au fost în cuantum total de 24.000 de lei, ajungând la societăţile SC INCOM SA Iaşi, SC Test Prima SRL Suceava, INSTCOMP SA Suceava şi Florconstruct SRL Suceava.
De asemenea, în timpul controalelor din august, pentru aceeaşi categorie de abateri, au fost aplicate două amenzi, în cuantum de 8.000 de lei.

 

Şoferi ghidaţi pe contrasens de indicator

În ceea ce priveşte problemele legate de semnalizările rutiere, neregulile au fost vizibile cu ochiul liber, fiind simţite pe propria piele de foarte mulţi şoferi. Numărul de sancţiuni contravenţionale aplicate de Poliţia Rutieră pentru astfel de abateri nu a fost totuşi foarte mare, situaţia fiind explicată de oamenii legii prin volumul de muncă imens din această perioadă, pe fondul traficului foarte greu din oraş, condiţii în care nu au putut fi depistate toate problemele de acest fel.
Chiar şi aşa, de la demararea lucrărilor, patru societăţi au fost amendate drastic de reprezentanţii Poliţiei Rutiere pentru semnalizări defectuoase, sancţiunile contravenţionale ajungând şi până la 6.000 de lei.
Şoferi dirijaţi prin indicator pe contrasens pe o stradă cu sens unic, ceea ce ducea imediat la blocaje în trafic, ori lipsa indicatoarelor care să avertizeze şoferii maşinilor de tonaj că se vor bloca dacă pătrund pe respectiva arteră, sunt doar două dintre abaterile constatate de poliţiştii de la circulaţie.


Drum deschis, în lucru conform indicatoarelor

Săptămâna trecută, ziarul nostru a semnalat o situaţie hilară, pe strada Mărăşeşti din municipiul Suceava. Deşi artera era deschisă circulaţiei de mai multe zile, semnalizările rutiere care avertizau şoferii că drumul este în lucru nu erau ridicate. În acest fel, orice conducător auto care respecta indicatorul era nevoit să o ia prin altă parte, haosul din trafic fiind la el acasă.


Muncitor prins de un mal de pământ, în centrul Sucevei

Din fericire, până acum, muncitorii care lucrează în şanţurile din tot oraşul nu au fost implicaţi în accidente grave.
Un avertisment a venit miercurea trecută, când un angajat al INCOM Iaşi, care lucra în zona centrală a Sucevei, a fost surprins de alunecarea unui mal care nu era asigurat, conform normelor de securitate în muncă. În acest caz, muncitorul a avut noroc, pământul prăvălindu-se doar peste picioarele sale şi rănindu-l uşor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Norme de securitate ignorate, semnalizări rutiere greşite, la firmele care sapă în Suceava.
 Vizualizări articol: 1513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Norme de securitate ignorate, semnalizări rutiere greşite, la firmele care sapă în Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei