Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2009 - Anul XIV, nr. 229 (4215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu îi adesează un mesaj Patriarhului Daniel: "La mulţi ani, Preafericirea Voastră! "

Miercuri, 30 Septembrie 2009 (19:49:56)

Şeful statului i-a adresat Patriarhului BOR, miercuri, un mesaj cu prilejul aniversării a doi ani de la întronizare, în care arată că programele desfăşurate de Patriarhia Română dovedesc contribuţia pe care etica solidarităţii creştine o are în spaţiul public.

"Cu ocazia aniversării întronizării Preafericirii Voastre, mă alătur tuturor celorlalţi membri ai Bisericii Ortodoxe Române pentru a vă transmite cele mai sincere felicitări şi urări de împlinire şi viaţă îndelungată", se arată în mesajul preşedintelui, citat într-un comunicat al Preşedinţiei remis agenţiei MEDIAFAX.

"Aş dori să îmi exprim şi cu acest prilej întreaga apreciere faţă de prezenţa responsabilă şi solidară în societatea românească a Bisericii pe care o păstoriţi. Rolul său social şi formativ, în orizontul valorilor fundamentale, este recunoscut şi prin cadrul oferit de Legea privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor din România, promulgată în 2006, dar şi prin parteneriatul cu instituţiile statului în domenii în care experienţa Bisericii Ortodoxe este un sprijin excepţional", se arată în mesaj.

Traian Băsescu afirmă că programele desfăşurate de Patriarhia Română, ca elemente concrete ale acţiunii de ajutorare a semenilor aflaţi în dificultate, dovedesc contribuţia pe care etica solidarităţii creştine o are în spaţiul public.

"Sunt convins, Preafericirea Voastră, de importanţa promovării valorilor pe care Biserica Ortodoxă Română le reprezintă, în spiritul dialogului şi al preţuirii alterităţii. România participă la patrimoniul istoric al Europei şi prin creativitatea de secole a Ortodoxiei, ale cărei opere trebuie să le protejăm şi să le punem în valoare. Această co-responsabilitate face parte din tradiţia ţării noastre şi participă la solidaritatea de care societatea românească are nevoie. La mulţi ani, Preafericirea Voastră!", se arată în mesajul preşedintelui.

Aniversarea a doi ani de la întronizarea lui PF Daniel a fost mai simplă decât cea de anul trecut, fiind marcată prin prezenţa a doar câţiva politicieni, miniştri în funcţiune sau foşti demnitari, prin discursuri de suflet şi bilanţ de activitate, flori, pişcoturi şi o masă festivă pentru apropiaţi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu îi adesează un mesaj Patriarhului Daniel: "La mulţi ani, Preafericirea Voastră! ".
 Vizualizări articol: 669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu îi adesează un mesaj Patriarhului Daniel: "La mulţi ani, Preafericirea Voastră! "0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei