Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2009 - Anul XIV, nr. 229 (4215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Surpriză

Malaezia vrea să investească în campusul universitar de la Moara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Noul campus al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, proiectat la Moara, are şanse să fie finalizat în următorii patru ani, chiar dacă bugetul Ministerului Educaţiei nu va fi foarte generos.
Rectorul universităţii, prof.univ.dr.ing. Adrian Graur, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că încearcă să găsească surse de finanţare din fonduri europene dar şi din parteneriate cu state interesate să investească în activitatea de cercetare care se va desfăşura în viitorul campus. Adrian Graur a afirmat că până acum s-a arătat interesată Malaezia, ceea ce îl face să fie încrezător că vor fi şi ţări europene dispuse să finanţeze cercetarea universitarilor suceveni. Campusul de la Moara reprezintă o investiţie de 250 de milioane de euro şi „cred că România nu-şi mai poate permite acum o asemenea dezvoltare”, a afirmat profesorul universitar.
Tot de finalizarea acestei investiţii depinde, în parte, şi apariţia unei facultăţi de medicină la Suceava. Până când Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava va primi statut de clinică universitară, conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” încearcă să creeze în viitorul campus o policlinică la cele mai înalte standarde din Europa, care ar atrage profesori din ţările Uniunii Europene pentru a preda viitorilor studenţi medicinişti.

 

Activitate de cercetare remarcabilă, îndeosebi în ultimii ani

Deşi este foarte tânără, are doar 46 de ani de existenţă, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare spectaculoasă, atât la nivelul dotărilor şi condiţiilor de învăţământ şi sociale pentru studenţi, cât şi în privinţa standardelor ştiinţifice şi de cercetare.
În urma evaluării instituţionale, universitatea a obţinut din partea ARACIS, din 2008, calificativul „Grad de încredere ridicat”, iar din 2009 a fost acreditată de CNCSIS ca unitate de cercetare.
Instituţia de învăţământ superior suceveană „s-a remarcat la nivel naţional şi internaţional printr-o activitate de cercetare susţinută realizată atât prin centrele de cercetare, cât şi prin contribuţii semnificative individuale sau de echipă ce se regăsesc în publicaţii recunoscute de comunitatea ştiinţifică din diverse domenii”, a arătat rectorul Adrian Graur.
Pe lângă articolele din publicaţiile de profil, unele dintre acestea la edituri internaţionale de prestigiu, universitarii suceveni mai au şi 12 brevete/produse cu drept de proprietate intelectuală. Anul trecut a adus universităţii importante resurse financiare atrase prin cercetare, cu 112 contracte de cercetare în valoare de 15,91 milioane de lei, iar în 2009 a derulat granturi de cercetare cu finanţare naţională sau internaţională. Pe lângă studenţii români, la Suceava mai învaţă studenţi din Moldova, Ucraina, Iran, Grecia şi China.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Malaezia vrea să investească în campusul universitar de la Moara.
 Vizualizări articol: 1634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Malaezia vrea să investească în campusul universitar de la Moara5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei