Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 sep 2009 - Anul XIV, nr. 219 (4205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţii judecătoreşti

Racolatorii şi cărăuşii de droguri, între libertate şi arest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zi plină ieri la Curtea de Apel Suceava, în ciuda protestului la care participă magistraţii de aproape două săptămâni. Judecătorii au avut de analizat şase recursuri promovate în cazul racolatorilor şi cărăuşilor de droguri în dosarele instrumentate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT).

 

În dosarul „Iovu-Bleancă” s-au judecat patru recursuri. Primul dintre acestea l-a vizat pe Bogdan Iovu, căruia Tribunalul Suceava nu i-a mai prelungit mandatul de arestare. Recursul înaintat de DIICOT Suceava a fost respins, aşa încât Bogdan Iovu urmează să părăsească arestul Poliţiei. Nu la fel de norocoşi au fost Mihai Marian Poroşnicu, Constantin Mitică Jardă şi Decebal Lucian Ignătescu, zis „Panterică”. Recursurile lor au fost respinse, astfel încât cei trei rămân în arest. Alţi doi tineri din acest dosar, George Ionuţ Bleancă şi Alecsandru Grosu, sunt deja în libertate de mai multe zile.
Această grupare este acuzată că a racolat 13 tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani, în special din municipiul Suceava, pe care i-a pus la dispoziţia reţelelor internaţionale de trafic de droguri de mare risc.
Cărăuşii au efectuat mai multe transporturi de heroină şi cocaină din ţări ale Americii de Sud spre Europa, iar nouă dintre aceştia au fost arestaţi şi se află în puşcăriile din Uruguay, Brazilia, Norvegia, Olanda, Grecia şi Elveţia.
Sucevenii au fost prinşi cu 12,130 de kilograme de cocaină şi patru kilograme de heroină, iar pentru fiecare transport, curierii erau plătiţi cu sume cuprinse între 2.500 şi 4.000 de euro, iar racolatorii acestora primeau de la membrii reţelelor sume cuprinse între 1.500 şi 3.000 de euro pentru fiecare curier de droguri racolat.

 

„Mârlanu” şi „Lucas”, mandate prelungite cu câte zece zile

Tot ieri, magistraţii Curţii de Apel Suceava au luat în discuţie şi recursurile depuse de DIICOT în cazul lui Ovidiu Petriceac, zis „Mârlanu” şi Lucian Lupu, alias „Lucas”, tinerii prinşi în flagrant pe 12 iunie, în parcarea de la Iulius Mall, în timp ce încercau să vândă aproape două kilograme de heroină contra sumei de 17.000 de euro. Iniţial, cererea de prelungire a mandatelor de arestare depusă de procurorii DIICOT Suceava a fost respinsă de Tribunalul Suceava, dar la Curtea de Apel a fost admis recursul, iar „Mârlanu” şi „Lucas” vor mai sta după gratii încă zece zile.
Cel de-al treilea sucevean prins la acţiunea de la Iulius Mall, Adrian Marian Andruşcă, poreclit „Vulpiţa”, a fost pus deja în libertate de instanţe. Drogurile pe care cei trei încercau să le vândă provin dintr-un alt transport pe care aceştia trebuiau să-l efectueze în străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Racolatorii şi cărăuşii de droguri, între libertate şi arest.
 Vizualizări articol: 1855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Racolatorii şi cărăuşii de droguri, între libertate şi arest3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei