Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 sep 2009 - Anul XIV, nr. 219 (4205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Primăriile care nu decontează naveta cadrelor didactice, date în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăriile care nu decontează transportul cadrelor didactice până în localităţile unde au fost repartizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în urma unui concurs, vor fi date în judecată.
Liderul Sindicatului Judeţean din Învăţământ „Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica, ne-a declarat că sindicatul, prin juriştii pe care-i are, îi va sprijini pe navetişti să-şi recupereze banii pe navetă de la primării, prin justiţie.
„Există lege în acest sens, de ce să fie încălcată? Sunt unele cadre didactice care dau aproape un sfert din salariu pe navetă. Cu ce mai rămân? Se şi întreabă: <Noi pentru ce mai lucrăm>?”, a mai completat Constantin Cernica.

 

Învăţătorii, educatorii, puţin peste salariu minim

Salariul minim pe economie stabilit pentru anul 2010 este 705 lei, conform Legii unice de salarizare. În învăţământul preuniversitar, un profesor de gradul unu cu studii superioare de lungă durată, ciclul II Bologna, cu grad didactic definitiv, porneşte de la un salariu echivalent cu 2,20 salarii minime. Învăţătorii, educatorii, cu studii de nivel liceal şi grad didactic definitiv, au un salariu echivalent cu 1,40 salarii minime.

 

Renunţă la posturi, din cauza navetei

Liderul de sindicat ne-a mai spus că are semnale din judeţ că mulţi profesori s-au prezentat la posturi doar în prima zi de şcoală şi apoi au renunţat.
Dacă vor fi multe cazuri de acest gen, în care profesori calificaţi renunţă la posturi, se va ajunge, din nou, la personal necalificat în şcolile sucevene.
„S-au înregistrat mai multe cazuri, unul la Arbore, altul la Manolea, în care cadrele calificate au renunţat la posturi, pentru că nu le convin. De obicei, aici intervine distanţa mare şi naveta ce trebuie făcută. Dacă nu găsim calificaţi, vom recurge la necalificaţi. Acestea sunt două cazuri pe care le ştiu eu, personal, dar mai sunt şi altele”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete.

 

Pe 5 octombrie, lacăt pe şcoli

O altă neregulă, care, în opinia liderului Constantin Cernica, se repetă an de an, este aceea că mulţi directori nu au scos toate posturile la concurs sau au păstrat un număr de ore, care să fie împărţit după 15 septembrie. Aceşti directori riscă să fie sancţionaţi.
Constantin Cernica ne-a confirmat că pe 5 octombrie va fi grevă generală şi în şcolile sucevene. Şcolile vor fi închise, iar elevii vor sta acasă. Alături de profesori, vor intra în grevă generală toţi bugetarii din România: medicii, poliţiştii sau funcţionarii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăriile care nu decontează naveta cadrelor didactice, date în judecată.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Primăriile care nu decontează naveta cadrelor didactice, date în judecată5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei