Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2009 - Anul XIV, nr. 211 (4197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe ultima sută

„Coşul” elevilor, la început de an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Au mai rămas doar câteva zile până când elevii vor păşi în noul an şcolar, timp în care magazinele din Suceava vin în întâmpinarea părinţilor cu pachete atractive de rechizite şcolare, preţurile oscilând în funcţie de pretenţiile şi buzunarul fiecăruia. Mai multe librării oferă pachete promoţionale din care nu lipsesc ghiozdanele de şcoală, rechizitele, strictul necesar pentru începutul de an, la fiecare clasă.

 

Echipament sportiv şi uniforme de milioane

La un calcul sumar, „coşul” unui elev, la început de an şcolar, „înghite” între 250 şi 300 de lei. Din coş nu lipsesc rechizitele: caiet de 48 de file, 0,9 lei, penar echipat cu tot necesarul, între 15 şi 20 de lei, bloc de desen, 1,8 lei, plastilină 4 - 5 lei, acuarele, 10 lei, carioci, 5 lei, culori 7 lei, trusă de geometrie 15 lei – ghiozdanul, a cărui preţ oscilează de la 30 la 170 lei. Echipamentul sportiv poate fi achiziţionat la 45 de lei, dar poate ajunge şi la 160 de lei.
Preţul uniformelor şcolare nu s-a schimbat foarte mult faţă de anul trecut. Pentru fetiţe, o uniformă costă minim 25 de lei, iar pentru băieţi de la 50 de lei în sus. Mai costisitoare este uniforma personalizată, în funcţie de liceul sau şcoala unde sunt înscrişi elevii. Cel mai mic preţ pentru o astfel de uniformă este de 150 de lei, iar uniformele se achiziţionează prin comandă.

 

45 de mii de pachete cu rechizite pentru elevii săraci

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a alocat pentru judeţul Suceava aproximativ 1,5 milioane de lei, pentru 45 de mii de pachete cu rechizite, ce vor ajunge la elevii proveniţi din familii cu venituri mici.
Şeful Inspectoratului Şcolar, Petru Carcalete, a spus că „există patru tipuri de pachete de rechizite pe niveluri de şcolaritate şi clasă (clasa I, clasele II-IV, clasele V-VII, clasa a VIII-a ). Cei mai mulţi dintre beneficiarii acestor pachete sunt elevii care intră anul acesta în clasa întâi. Elevii care solicită acest ajutor social îşi vor putea depune dosarele la secretariatele şcolilor pentru a putea fi beneficiarii acestui program până pe data de 19 septembrie.
Pentru a putea beneficia de rechizite gratuite, elevii trebuie să provină din familii al căror venit mediu net lunar pe membru, realizat în luna iulie, să fie de cel mult 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, adică nu mai mult de 250 de lei. Elevii care se încadrează în condiţiile impuse vor primi pachetele până cel târziu la 15 octombrie”.

 

Rechizite „la modă”

Printre rechizitele „la modă” din acest an se numără caietele parfumate, ghiozdanele şi penarele cu Barbi, Hanna Montana şi Spiderman.
Cei mai mici preferă ghiozdanele troller cu Barbie şi Spiderman, pe care copiii nu mai sunt nevoiţi să le care în spate, dar care sunt şi foarte costisitoare. Un asemenea ghiozdan poate fi cumpărat cu suma de 120 de lei. Dacă nu vă permiteţi un astfel de ghiozdan, dar respectaţi totuşi dorinţa copilului de a avea un ghiozdan cu Barbie, Disney sau Spiderman, veţi scoate din buzunar în jur de 80 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Coşul” elevilor, la început de an şcolar.
 Vizualizări articol: 1343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Coşul” elevilor, la început de an şcolar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei