Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 sep 2009 - Anul XIV, nr. 204 (4190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incredibil!

Ginecologul nu a sesizat sarcina în luna a noua, în cazul bebeluşului găsit mort în WC

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cutremurătorul caz petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul orăşenesc din Siret, când o femeie internată pentru probleme cu tensiunea a născut în baie, copilul fiind găsit în WC, fără ca personalul medical să sesizeze faptul că aceasta avea o sarcină foarte avansată, a scos ieri la iveală un fapt şi mai frapant.
Cu câteva zile înainte să nască, femeia a fost examinată chiar de către medicul ginecolog al spitalului din Siret, însă acesta nu a sesizat faptul că aceasta este însărcinată în luna a noua.

 

După cum am relatat în numărul de ieri al cotidianului nostru, Elena Prelipcean, în vârstă de 43 de ani, din Siret, mamă a patru copii, internată în spitalul orăşenesc din localitate pentru tratarea hipertensiunii arteriale, a născut un copil în plină noapte, acesta fiind găsit mort în toaleta de pe holul spitalului. Femeia susţine că nu ştia că este însărcinată şi nici măcar nu şi-a dat seama că a născut copilul în WC.
Cum varianta sa este aproape imposibil de crezut, cel puţin în totalitate, cazul a fost preluat de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sucevei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pruncucidere, echipa de anchetatorii trebuind să stabilească acum dacă femeia a născut copilul viu şi apoi l-a aruncat în WC, trăgând apa, ori dacă într-adevăr lucrurile stau aşa cum susţine ea.

 

Examinată ginecologic cu patru zile înainte să nască în toaletă

Directorul spitalului, medicul Ionuţ Grigore, a relatat că femeia a fost găsită, duminică dimineaţă, în jurul orei 3.00, cu hemoragie, imediat fiind chemat medicul de gardă. Aceasta ar fi refuzat controlul, aproximativ o oră şi jumătate mai târziu infirmiera spitalului găsind toaleta înfundată şi chemând instalatorul, care a făcut macabra descoperire, dând peste fătul mort.
În declaraţiile date ulterior, femeia s-a jurat că nu ştia că este însărcinată şi, în noaptea de sâmbătă, a mers la toaletă, unde a avut senzaţia că a eliminat nişte cheaguri de sânge, şi nicidecum că naşte.
După cum a confirmat şi directorul, pacienta era internată pentru probleme cu tensiunea de pe data de 18 august, la un moment dat fiind supusă unei ecografii şi apoi fiind consultată de un medic ginecologic, pe data de 25 august, cu patru zile înainte să nască.

 

Obezitatea pacientei, scuza doctorului

„Din examenului ecografic, făcută în partea superioară a corpului, nu s-a evidenţiat existenţa unei sarcini. Pacienta era obeză şi nu am putut să-mi dau seama că este însărcinată. Ea nu prezenta nici un simptom de sarcină, totul era în limitele normale...”, s-a justificat colegilor de la Pro TV ginecologul Lucian Cozaciuc, cel care a examinat-o pe Elena Prelipcean pe 25 august.
Alexandru Lăzăreanu, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, care s-a deplasat ieri la Spitalul orăşenesc din Siret pentru efectuarea unei anchete, s-a declarat surprins de cum s-a putut petrece un asemenea caz, mai ales în condiţiile în care a existat un control ginecologic.
El a evitat totuşi să ofere foarte multe detalii, anunţând că va face mai multe precizări în cursul zilei de astăzi. Acesta i-a găsit şi o scuză medicului ginecolog, arătând că femeia are o greutate de 140 de kilograme, la o înălţime de 1,60m, condiţii în care o sarcină era foarte greu de depistat.

 

Colegiul Medicilor nu se autosesizează

În ceea ce-i priveşte pe reprezentanţii Colegiului Judeţean al Medicilor, aceştia au anunţat că vor întreprinde propria anchetă numai dacă vor fi sesizaţi de Poliţie sau de conducerea unităţii sanitare în care a fost semnalat evenimentul, ori dacă rezultatele preliminare ale anchetei demarate deja de organismele abilitate se îndreaptă spre anumite aspecte de ordin medical.
„Înainte ne autosesizam, dar nu reuşeam să adunăm suficiente fapte fiindcă, de regulă, oamenii pe care îi chemam nu veneau. Astfel, nu puteam îndeplini toate procedurile legale pentru a analiza cazul, care, în aceste condiţii, se respingea prin lipsă de procedură. Acum, în 80% din situaţii, ne sesizează Poliţia. Preferăm să aşteptăm anchetele preliminare ale celor îndrituiţi pentru că, pe de altă parte, este posibil şi ca doctorul să nu fie implicat, ceea ce înseamnă că noi nu avem voie să intervenim”, au explicat responsabilii de la Colegiul Judeţean al Medicilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ginecologul nu a sesizat sarcina în luna a noua, în cazul bebeluşului găsit mort în WC.
 Vizualizări articol: 998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 12 voturi
Ginecologul nu a sesizat sarcina în luna a noua, în cazul bebeluşului găsit mort în WC2.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   " ingerii "...in...alb trimis de
( 1 sep 2009, 12:31:15
inca un....adevar ingropat de cei in...alb (a nu se intzelege..."ingeri" !!) .
2.   Doamne! trimis de
( 1 sep 2009, 13:28:38
De ce nu am nascut oare si eu asa usor, sa am senzatia nicidecum ca nasc, ci ca doar elimin niste cheaguri de sange ca la ciclu? Dar de ce nu i-a fost asa usor niciuneia din cele 3 mame care au nascut dupa mine in aceeasi noapte? Auzi, sa nu stii ca esti insarcinata si ca nasti...
3.   :)) trimis de
( 1 sep 2009, 17:12:11
a cui era copilul ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei