Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 sep 2009 - Anul XIV, nr. 204 (4190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Propunere

Onofrei vrea ca banii de la stat să fie alocaţi funcţie de gradul de colectare a taxelor şi impozitelor locale

Marţi, 1 Septembrie 2009 (16:28:56)

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, senatorul Orest Onofrei, consideră că banii de la bugetul de stat pentru sprijinirea primăriilor ar trebui alocaţi în funcţie de gradul de colectare a taxelor şi impozitelor la bugetele locale. El a spus că practica ultimilor ani a arătat că sunt primării care nu depun eforturi suficiente pentru a colecta taxele şi impozitele preferând să stea cu mâna întinsă la bugetul de stat, atitudine care, în opinia lui, nu este normală şi corectă. Onofrei susţine că, înainte de a aloca bani administraţiilor locale, Ministerul Administraţiei şi Internelor ar trebui să facă o analiză a gradului şi a posibilităţilor de colectare a taxelor şi impozitelor la bugetele locale. Cu alte cuvinte, primăriile care se preocupă să atragă resurse la bugetele locale ar trebui, în opinia lui Onofrei, să primească mai mult de la bugetul de stat. „Nu poţi să dai vina doar pe reducerea veniturilor cunoscând faptul că mai multe autorităţi locale au o atitudine patologică în ultimii 18 ani: refuzul de a colecta impozite şi taxe de la populaţie şi de la agenţi mizând pe rectificări bugetare şi pe alocarea de fonduri suplimentare care nu pot să suplinească indolenţa autorităţilor locale, mai ales acum, în momente de criză. Cred că pentru asta Guvernul, prin Ministerul Administraţiei şi Internelor, ar trebui să facă o analiză foarte clară a gradului de colectare, a posibilităţilor de colectare la bugetele locale şi în funcţie de acest lucru să aloce resurse suplimentare sau nu. O analiză este obligatorie pentru că, îţi faci treaba, nu-ţi faci treaba, Guvernul te scoate din necaz”, a afirmat senatorul Onofrei. Prim- vicepreşedintele PD-L Suceava a mai spus că va trebui găsită o soluţie pentru comunele şi oraşele nou înfiinţate „prin exces de zel” întrucât acestea vor avea nevoie permanent de bani de la bugetul de stat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei vrea ca banii de la stat să fie alocaţi funcţie de gradul de colectare a taxelor şi impozitelor locale.
 Vizualizări articol: 823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei vrea ca banii de la stat să fie alocaţi funcţie de gradul de colectare a taxelor şi impozitelor locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei