Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 sep 2009 - Anul XIV, nr. 204 (4190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Universitatea Suceava

Jumătate dintre programele de masterat nu sunt acreditate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Jumătate dintre programele de masterat de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava nu sunt acreditate de către Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior.
Pentru sesiunea de admitere care debutează peste o săptămână, universitatea suceveană scoate la concurs aproximativ 1000 de locuri la cursurile de masterat, disponibile pentru absolvenţii de facultate.
Conform listei cu programele de studii universitare de masterat publicată de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava are 26 programe de studii universitare de masterat acreditate, în timp ce instituţia academică suceveană scoate la concurs locuri de masterat la 53 de specializări.
Cele 27 de specializări care nu sunt acreditate nu sunt ilegale, ci doar nu au vechimea şi nici numărul de promoţii necesare pentru a putea aplica dosarele pentru a primi acreditarea.
Majoritatea facultăţilor de la Suceava au o serie de programe de masterat acreditate, iar altele care funcţionează pe bază de autorizaţie de încredere. Situaţii aparte se înregistrează la facultăţile de Inginerie Alimentară, Silvicultură şi Litere, unde toate specializările sunt acreditate. La polul opus se situează Facultatea de Inginerie Electrică, unde, din zece programe de masterat, nici unul nu este autorizat.
Universitatea „Ştefan cel Mare” va organiza, în perioada 9- 18 septembrie, cea de-a doua sesiune de depunere a dosarelor de admitere. În perioada 21-25 septembrie se va face înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi.
Pe lângă cele 1000 de locuri la masterat, universitatea mai scoate la concurs şi peste 500 de locuri pentru studiile de licenţă, atât la zi, cât şi la IDD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jumătate dintre programele de masterat nu sunt acreditate.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 9 voturi
Jumătate dintre programele de masterat nu sunt acreditate2.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei