Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 sep 2009 - Anul XIV, nr. 204 (4190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Pimen Cetăţeanul. De onoare.

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt PreaSfinţia Sa Pimen, este acuzat de CNSAS că a avut numele de cod Petru şi Sidorovici şi că a colaborat cu fost Securitate pe bani, însă Înaltul Pimen este şi cel care a reuşit să-l aducă la Putna, de Paşte, la începutul anilor ’90, pe Regele Mihai I. Se întâmpla asta într-o vreme în care, dacă Regele Mihai I reuşea să intre în România, imediat intrau în funcţiune dispozitivele de pază şi protecţie ale sistemului politic care-l scoteau imediat din ţară pe fostul suveran al României.
Câţiva băieţi deştepţi au făcut din Pimen Suceveanul comandantul armatei care vrea să pună topoarele pe jumătate din suprafaţa împădurită a judeţului Suceava, o avere de multe zeci de milioane de euro. Însă, tot Înaltul Pimen s-a pus, fără să-l oblige nimeni, în fruntea brigăzilor de muncitori care au lucrat, de pildă, la casa de bătrâni situată la intrarea în Suceava dinspre Ipoteşti. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor este cel care a permis ridicarea de noi şi noi lăcaşuri de cult, creându-se astfel o adevărată reţea de sereleuri care suge sângele enoriaşilor, dar şi pe cel al bugetelor locale.
Însă, tot Înaltul Pimen este cel care, în timp, a devenit o voce puternică a Bisericii Ortodoxe Române, o voce care a avut curajul să-i critice pe politicieni şi care, cu hotărâre, a cerut implicare pentru salvarea bunurilor din patrimoniul local, naţional sau universal.
Săptămâna trecută, Pimen Suceveanul a împlinit 80 de ani, iar Consiliul Local, la propunerea primarului Ion Lungu, i-a acordat acestuia titlul de cetăţean de onoare al municipiului Suceava. După consumarea acestui eveniment am auzit că au fost voci care au comentat ceva de genul: „Avram nu-l înghite pe Pimen şi va avea acum un nou motive să-l critice pe acesta, dar şi pe cei care i-au acordat distincţia”.
Vocile respective aparţin unor persoane care înţeleg prea puţin ce se petrece în jurul lor şi care pricep mai greu sau chiar deloc ceea ce văd, aud şi citesc. Asta în cazul în care citesc.
Cum în Suceava s-au făcut cetăţeni de onoare pe bandă rulantă, pe banda care pe vremuri transporta şuruburi de 16 în fosta zona industrială a Sucevei, iar această distincţie a ajuns şi în posesia unor oameni care ar fi meritat cel mult titlul de cetăţean de onoare al apartamentului în care locuiesc, autorităţile ar fi fost de criticat în caz că NU i-ar fi acordat Înaltului Pimen titlul de cetăţean de onoare al Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pimen Cetăţeanul. De onoare. .
 Vizualizări articol: 1900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 17 voturi
Pimen Cetăţeanul. De onoare.3.8517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Catedrala trimis de
( 2 sep 2009, 01:26:41
Domnule Avram,o intrebare nu ati pus-o pe tapet si lipseste din panoplie:De cand ar fi trebuit sa fie terminata catedrala pt ca a avut fonduri si sponsorizari sa fie gata de ani de zile,dar banii au alunecat spre alte obiective!Toata lumea se intreaba daca nu cumva echipa care lucreaza acolo nu il are ca mester pe Manole,cel care a construit biserica de la Curtea de Arges,sa speram macar ca nu va avea aceeasi soarta cu el.Cine credeti ca a dispus de fondurile acestei catedrale,si cum au fost ele distribuite isi pun intrebarea chiar cei care slujesc sub conducerea IPS.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei