Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 sep 2009 - Anul XIV, nr. 204 (4190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Primul examen susţinut la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru 150 de aspiranţi la un loc la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, emoţiile au luat sfârşit duminică seara, când au fost afişate rezultatele concursului susţinut de cei 420 de candidaţi. Duminică dimineaţa, începând cu ora 9, concurenţii au fost prezenţi în sălile de examen, unii fiind repartizaţi la Şcoala militară, alţii la Colegiul Naţional “Nicu Gane”, unde urmau să petreacă următoarele trei ore, pentru rezolvarea testelor.
„După surpriza neplăcută pentru noi de la probele eliminatorii, când din 684 de candidaţi, doar 420 s-au încadrat în barem, emoţiile celor rămaşi în competiţie ar trebui să nu mai fie atât de mari, fiind mai puţini candidaţi pe un loc, însă rămâne de văzut cât de bine pregătiţi sunt candidaţii”, ne-a spus locotenent Irina Ipate, purtătorul de cuvânt al şcolii, care şi-a exprimat convingerea că organizarea concursului este una exemplară.

 

Profesori „sigilaţi” în unitate

După un sfert de oră de la trimiterea plicurilor cu subiecte spre sălile de examen, profesorii desemnaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava să elaboreze subiectele după metodologia stabilită au părăsit incinta unităţii. De menţionat că sâmbătă seara, profesorii care au conceput subiectele au fost cazaţi în unitate, cu uşile sigilate, fără telefoane mobile şi fără posibilitatea de a comunica cu cei din exterior.
Pe parcursul examenului nu au fost semnalate probleme.

 

Părinţii elevilor au umplut biserica din incinta şcolii

Părinţi ai elevilor care au susţinut examenul la Fălticeni, veniţi din toate colţurile ţării, au participat duminică la Sfânta Liturghie oficiată la biserica din incinta unităţii.
După ora 11, candidaţii au începu să iasă din săli, unii veseli, alţii îngânduraţi. Pentru mulţi subiectele au părut grele, însă au fost şi candidaţi care au spus că a fost un test cu grad de dificultate medie.
Duminică seara, la ora 21,00, majoritatea celor care au aspirat la un post de jandarm au aşteptat afişarea rezultatelor. După îmbrăţişări, plânsete de bucurie sau de tristeţe, majoritatea candidaţilor veniţi la Fălticeni s-au retras în cluburile şi discotecile din oraş pentru a sărbători succesul sau a-şi îneca amarul.



„Ne dorim elevi buni”

„Fiind primul examen de admitere susţinut la Fălticeni, vrem ca totul să decurgă în condiţii normale. Vrem ca prestigiul şcolii noastre să rămână acelaşi, de aceea dorim ca examenul să se desfăşoare după metodologia stabilită, transparent şi fără nici o suspiciune. Primul examen susţinut la şcoala noastră ne obligă şi ne responsabilizează. Ne dorim elevi buni, care vor cu adevărat să urmeze o carieră militară”, ne-a spus comandantul şcolii, colonel Costel Laurenţiu Hopu.

 

Cei mai mulţi admişi sunt din judeţul Suceava

În luna octombrie, candidaţii declaraţi admişi vor păşi pe poarta şcolii militare, unde-şi vor desfăşura pregătirea timp de doi ani.
Aşa cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, lt. Irina Ipate, din cei 420 de concurenţi care au trecut de prima etapă a concursului (examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice), cele 150 de locuri scoase la concurs au fost ocupate de zece fete şi 140 de băieţi. Nici un candidat de etnie romă nu a obţinut punctajul minim de 40 de puncte.
Cei mai mulţi elevi sunt din judeţele: Suceava (46), Botoşani (14) şi Iaşi (12). Candidatele admise sunt din judeţele Suceava, Bacău, Vrancea, Galaţi, Covasna, Gorj şi Hunedoara. Media de vârstă a elevilor din acest an este de 21 de ani.
Cele 90 de întrebări, 60 la limba română şi 30 la o limbă străină, i-au pus în dificultate pe candidaţi, întrucât o sută dintre ei au obţinut între 41 şi 49 de puncte, 39 între 50 şi 59 de puncte şi doar 11 peste 60 de puncte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul examen susţinut la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi.
 Vizualizări articol: 3556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Primul examen susţinut la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei