Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 aug 2009 - Anul XIV, nr. 203 (4189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistică naţională

Suceava, al 14-lea judeţ din ţară în privinţa cazurilor de gripă porcină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Potrivit Centrului de Boli Transmisibile din cadrul Institutului de Sănătate Publică Bucureşti, judeţul Suceava se află pe locul 14 din cele 24 de judeţe în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire cu AH1N1, virusul responsabil de apariţia gripei noi (porcine).
Statisticile arată şapte cazuri, toate de import, primul fiind înregistrat la un copil de doi ani sosit împreună cu mama sa, cu avionul, din Statele Unite ale Americii. Ulterior, diagnosticul de gripă nouă a fost confirmat şi la trei membri ai familiei minorului, respectiv mama, bunica şi bunicul.
Următoarele îmbolnăviri au fost consemnate la doi elevi ai unui colegiu din municipiul Suceava, doi băieţi de 15 şi respectiv 16 ani, care au contactat virusul AH1N1 în timp ce se aflau într-o excursie prin Europa.
Ultimul caz de gripă nouă a fost semnalat tot în rândul elevilor, la un băiat din Rădăuţi, în vârstă de 15 ani, recent întors dintr-o excursie cu şcoala, în Anglia, la care participaseră şi copii de alte naţionalităţi, printre care şi chinezi.
Toţi cei şapte bolnavi au fost internaţi într-o clinică din Iaşi pentru supraveghere medicală şi tratament de specialitate.

 

Vaccinarea populaţiei va începe, cel mai probabil, în decembrie

Potrivit unei poziţii comune adoptate de experţii celor 27 de ţări membre UE, persoanele care suferă de boli cronice de peste şase luni, femeile însărcinate şi personalul medical sunt categoriile de persoane care ar trebui vaccinate prioritar împotriva virusului AH1N1.
La boli cronice, experţii UE includ bolile respiratorii, cardiovasculare, congenitale sau care reduc imunitatea organismului. Prioritate vor avea însă bolnavii cronici care prezintă simptomele cele mai severe. Odată ce primele grupuri prioritare au fost imunizate, vaccinarea continuă până când sunt atinse obiectivele naţionale, se arată în recomandarea experţilor UE.
În România, primul lot de vaccin împotriva gripei noi AH1N1 va fi gata, cel mai devreme, la sfârşitul lunii noiembrie. Imunizarea populaţiei va începe cel mai probabil în luna decembrie.
Institutul Naţional Cantacuzino are capacitatea de a prepara peste şapte milioane de doze de vaccin, în trei tranşe, cu bani de la buget. Până în prezent, în ţara noastră au fost diagnosticate cu gripă nouă circa 225 de persoane. Primul caz a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din Statele Unite ale Americii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, al 14-lea judeţ din ţară în privinţa cazurilor de gripă porcină.
 Vizualizări articol: 1286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Suceava, al 14-lea judeţ din ţară în privinţa cazurilor de gripă porcină5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei