Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2009 - Anul XIV, nr. 173 (4159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la inimă, pentru o inimă

Un băieţel în vârstă de 9 ani are nevoie urgent de bani pentru o operaţie în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un băieţel în vârstă de 9 ani are urgent nevoie de bani pentru o operaţie în străinătate. David Alexandru, din localitatea Ipoteşti - Suceava, suferă de o malformaţie gravă la inimă, numită pentalogie Fallot şi artezie de ram pulmonar stâng. Medicii din România i-au spus că nu pot să-l opereze şi i-au recomandat o intervenţie chirurgicală urgentă într-un centru de specialitate din Munchen – Germania. Costurile acestei intervenţii ajung la 34.000 de euro, în condiţiile în care familia băiatului are un venit total lunar de circa 800 de lei.

 

Bolnav de la naştere

Suferinţa lui David a fost descoperită la două luni după naştere. Mama băiatului a fost sfătuită de medicii suceveni să meargă la clinici din Bucureşti şi Tg. Mureş, pentru mai multe investigaţii. Specialiştii i-au confirmat femeii că fiul ei are o malformaţie congenitală la inimă şi că trebuie să i se reconstruiască o arteră pulmonară.
Încă de mic, i s-a prescris propanolol, medicament pe care l-a luat, la început, şi de patru ori pe zi, chiar dacă trupul său era foarte fragil. Au urmat ani şi ani de investigaţii şi aşteptare, pentru că medicii de la Tg. Mureş i-au spus mamei băiatului că nu pot să intervină chirurgical, pentru că băiatul este încă mic şi nu are greutatea necesară.

 

Nouă ani de aşteptare

Au trecut aproape nouă ani de când David se luptă cu această cumplită boală.
„Am mers şi la o clinică din Timişoara, care ne-a spus că David nu are o arteră pulmonară şi că ei nu riscă să o reconstruiască, pentru că nu au mai făcut acest lucru până acum. Ne-au spus că nu trebuie să ne pierdem nădejdea, pentru că au mai fost şi alţi copii cu această malformaţie, care au ajuns la clinici din străinătate, şi au fost operaţi cu succes”, ne-a povestit mama băiatului.
Ea ne-a precizat că a depus un dosar şi la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, pentru a obţine un ajutor de la stat. „Mai aşteptăm să primim prin poştă un desfăşurător cu cheltuielile pe care trebuie să le suportăm în spital, pe care să le anexăm la dosar. Este a treia oară când ne-a fost respinsă această hârtie de către reprezentanţii CAS, pe motiv că lipseşte o ştampilă şi este doar listarea din calculator”, a mai spus femeia.



La limita sărăciei

David mai are o surioară, în vârstă de 5 ani şi jumătate, care a trecut printr-o intervenţie chirurgicală, la vârsta de doi ani, după o luxaţie de şold. Acum se simte mai bine. Veniturile acestei familii se reduc la alocaţiile copiilor şi indemnizaţia de însoţitor pentru David (handicap gr. I), pe care o primeşte mama. Tatăl copiilor nu are un serviciu stabil, lucrând cu ziua. Cu aproape 800 de lei pe lună, părinţii încearcă să le asigure copiilor traiul de zi cu zi şi medicamentele fără de care David nu ar putea supravieţui.

 

Pasionat de geografie

În ciuda problemelor de sănătate, David merge la şcoală şi are rezultate foarte bune la învăţătură. Materia care-i place cel mai mult este geografia. Este încântat să îl provoci, întinzându-i o hartă, ca mai apoi, el să-ţi povestească, minute în şir, despre forme de relief şi puncte turistice atractive din ţară.
Dar David mai are o pasiune: colecţionează iconiţe, acatiste, cărţi de rugăciuni, pe care singur şi le cumpără de la biserică sau pe care le primeşte de la rude.
„Este un copil model. Învaţă foarte bine şi este pasionat de geografie. Îi plac drumeţiile, doar că din cauza bolii nu poate merge mult pe jos. Oboseşte repede, transpiră, i se face rău şi se învineţeşte, din cauza inimii bolnave. Cu toate acestea, nu lipseşte nici o duminică de la biserică. Preoţii slujitori de la biserica noastră din Ipoteşti ne-au spus că nu au întâlnit un alt copil atât de credincios.
Ştie aproape toată slujba pe dinafară şi se roagă mereu să poată face operaţia”, ne-a mai spus mama lui David.

 

„Din inimă, pentru o inimă”

Conştient că viaţa lui depinde acum de cei din jur, David face un apel „Din inimă, pentru o inimă”, către companiile private, organizaţiile nonguvernamentale sau persoanele fizice, să-l ajute cu orice sumă, cât de mică, pentru a avea o inimă sănătoasă.
Conturile la care puteţi dona sume de bani sunt: în lei: RO34RZBR.0000060011212108 sau în euro: RO30RZBR0000060011796605, la Raiffeisen Bank Suceava. Puteţi afla mai multe despre suferinţa lui David, sunând la numărul de telefon 0748 429 605.
„Vă rugăm ajutaţi-l aşa cum puteţi, chiar şi cu o rugăciune. Suma pentru operaţie este destul de mare,34.000 de euro, dar orice sumă poate conta pentru noi. Riscurile sunt foarte mari, însă pentru prima dată ni se dă o şansă, o speranţă, şi cu voia lui Dumnezeu şi cu ajutorul dumneavoastră, sperăm să îi redăm viaţa acestui copil”, a completat, cu lacrimi în ochi, mama lui David Alexandru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un băieţel în vârstă de 9 ani are nevoie urgent de bani pentru o operaţie în străinătate.
 Vizualizări articol: 1186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un băieţel în vârstă de 9 ani are nevoie urgent de bani pentru o operaţie în străinătate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei