Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2009 - Anul XIV, nr. 173 (4159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri ilegale

Calculatoarele de mii de euro furate de la Liceul Particular nr.1, vândute pe câteva sute de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava au reuşit să dea de urmele indivizilor care au golit laboratorul de informatică al Liceului Particular nr.1, furând nu mai puţin de 11 calculatoare cu monitoare LCD, mouse şi tastatură, în valoare de aproape 30.000 de lei (300 de milioane de lei vechi).
Hoţii ar fi doi tineri, unul de 21 de ani, Ioan T., care are o locuinţă socială chiar în clădirea în care îşi are sediul şi unitatea de învăţământ, şi unul de 17 ani, Andrei R..
Acesta din urmă, deşi nu era elev la liceul particular, făcea parte din grupul de tineri pe care profesorul de informatică îi mai lăsa să folosească laboratorul de informatică, pentru jocuri şi internet.
După ce şi-a făcut rost de o cheie, adolescentul a pus la cale, împreună cu complicele său, scenariul furtului şi, în nopţi diferite, au sustras câte două, apoi trei şi, în cele din urmă, şase calculatoare.
Deşi sistemul de alarmă i-a dat de gol în câteva rânduri, tinerii se închideau prin interior, în laborator, iar când soseau agenţii de intervenţie ai firmei care asigura paza unităţii şcolare totul era închis, fără urmă de forţare.
Până ieri, poliţiştii reuşiseră să recupereze nouă dintre calculatoarele furate, iar în cursul acestei săptămâni urmau să predea păgubiţilor şi celelalte două unităţi reclamate ca fiind furate.
Anchetatorii au descoperit că toate cele 11 calculatoare, destul de performante, fuseseră vândute pe câteva sute de lei, la preţuri variind între 250 şi 600 de lei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calculatoarele de mii de euro furate de la Liceul Particular nr.1, vândute pe câteva sute de lei.
 Vizualizări articol: 1790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Calculatoarele de mii de euro furate de la Liceul Particular nr.1, vândute pe câteva sute de lei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei