Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2009 - Anul XIV, nr. 173 (4159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În acest an

Poliţiştii au depăşit „norma” la sancţiuni aplicate în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sancţiunilor aplicate de poliţişti în trafic a crescut foarte mult comparativ cu anul precedent, statisticile relevând creşteri importante atât la amenzile aplicate, cât şi la permisele de conducere reţinute ori la dosarele penale întocmite.
Situaţia reiese din analiza de bilanţ de pe primele şase luni ale acestui an a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, această creştere a numărului de sancţiuni aplicate în trafic fiind o consecinţă a înmulţirii acţiunilor de control dispuse în ultimele luni, în vederea reducerii numărului de accidente rutiere.
Conform statisticilor oficiale, în primele şase luni ale lui 2009 oamenii legii au constatat 583 de infracţiuni în trafic (cele mai multe pentru consum de alcool), cu 144 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
La capitolul amenzi pentru abateri de la legislaţia rutieră, s-a ajuns la nu mai puţin de 41.754 de contravenţii, cu peste 10.000 mai multe faţă de primele şase luni din 2008.
În fine, în perioada ianuarie-iunie 2009, 1.226 de şoferi au rămas fără permise de conducere, cei mai mulţi (354) pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50 de kilometri la oră.
Prin comparaţie, în primul semestru al anului trecut, doar 931 de conducători auto îşi pierduseră dreptul de a conduce după ce au fost prinşi încălcând legislaţia rutieră pe raza judeţului Suceava.

 

Numărul de morţi pe şosele, în creştere

IPJ precizează că toate aceste abateri de la legislaţia rutieră au fost constatate în cadrul celor 619 acţiuni organizate în perioada analizată, la care au participat peste 500 de poliţişti, dar şi reprezentanţi ai Autorităţii Rutiere, Registrului Auto Român sau Secţiilor de Drumuri Naţionale.
Scopul declarat al acestor acţiuni a fost reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere.
Deşi numărul accidentelor grave a cunoscut o scădere, 146 în primele şase luni ale acestui an, faţă de 151 în aceeaşi perioadă din 2008, numărul de morţi în accidente (cea mai gravă consecinţă a accidentelor) a crescut, fiind înregistrate 42 de persoane decedate în accidente, faţă de 39 anul trecut.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii au depăşit „norma” la sancţiuni aplicate în trafic .
 Vizualizări articol: 1422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii au depăşit „norma” la sancţiuni aplicate în trafic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(27 iul 2009, 16:04:05
Traim in Romania si unele cestiuni pot parea utopice dar va pun o intrebare dlor politisti cu tot respectul:pt persoanele fizice e simplu sa fie amendate pt oricare dintre abateri si pe buna dreptate nu comentez:dar ce faceti in cazul in care administratorul unui drum il lasa sa ajunga intr-o stare de impracticabilitate,se pun in pericol siguranta circulatiei publice,prin aparitia in carosabil a unor cratere care pot provoca accidente grave si chiar pierderi de vieti omenesti?Ce se intampla in cazul acelor constructori care ocupa spatiul carosabil fara nici o atentionare si mai si trec incarcaturi cu macaraua peste masini in mers(ex:str Narciselor,mai jos de Bicom)?Firmelor care lucreaza la inlocuiri de conducte,cabluri etc- le-ati dat vreo amenda cand au lasat strada cu gauri si cratere in loc sa o aduca macar la stadiul initial conform Legii?Cred ca ar trebui sa cautam un ex macar pozitiv unde AU FACUT ASA CEVA!Eu unul nu prea cunosc multe cazuri!Va urez spor la treaba!
1.1  RE: Intrebare trimis de
(27 iul 2009, 22:11:46
BINE SPUS ANACONDA DAR DACA NU GRESESC AI ATINS UN PUNCT SENSIBIL CARE PROSTIMEA NU TREBUIE SA-L EXTERIORIZEZE PT CA DRUMARII UNG PE CINE TREBUIE

PS . E UN NOU SISTEM DE A REDUCE EVENIMENTELE RUTIERE LASAND GROPILE PESTE TOT ESTI OBLIGAT SA REDUCI VITEZA DECI EVITI ... laughing))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei