Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iun 2009 - Anul XIV, nr. 132 (4118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tupeu maxim

Hoţie electorală pe faţă, la Preuteşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia investighează o reclamaţie făcută de PSD Suceava la Biroul Electoral Judeţean, la Biroul Electoral Central şi Poliţie, referitoare la o fraudă electorală la o secţie de votare din Preuteşti. S-a constatat că, aici, buletinele de vot găsite în urnă au fost cu peste două sute mai multe faţă de numărul celor care au votat.
Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că duminică seara, unul dintre candidaţii PSD pentru Parlamentul European, Ioan Corjuc, a făcut un tur al secţiilor de votare şi, când a ajuns la secţia nr. 421 din Preuteşti, nu i s-a permis accesul.
Potrivit lui Mîrza, Ioan Corjuc a sesizat Poliţia şi, urmare a acestei intervenţii, i s-a permis intrarea în secţie, conform legii. „Când a intrat a observat că în urnă erau fişicuri de buletine de vot neîmpăturite, pe care se vedea ştampila de vot pentru PD-L. A anunţat Biroul Electoral Judeţean şi Poliţia, care au trimis câte doi reprezentanţi pentru verificări”, a arătat Mîrza.
În urma verificărilor a reieşit că la secţia de votare 421 din Preuteşti au votat 476 de persoane înscrise pe listele permanente şi alte 39 au votat pe liste suplimentare, deci în urnă ar fi trebuit să fie 515 buletine de vot. La numărătoare au fost găsite, însă, 743 de buletine de vot, adică mai mult cu 228 faţă de numărul celor care au votat. Reprezentanţii BEJ au întocmit o notă de constatare, semnată şi de membrii secţiei de votare, după care a fost informat despre această situaţie Biroul Electoral Central.
„Aşteptăm ca instituţiile abilitate să-şi facă datoria şi să decidă dacă se anulează alegerile la secţia 421 sau la toate secţiile din această comună, deoarece avem sesizări că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la alte secţii”, a afirmat senatorul Mîrza. Cercetările sunt efectuate în continuare de Poliţie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţie electorală pe faţă, la Preuteşti.
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
Hoţie electorală pe faţă, la Preuteşti4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu doar la preutesti trimis de
(10 iun 2009, 09:58:07
si in comuna cocanesti au fost fraudate alegerile. eu stiu k viceprimarul nu are voie sa intre in sectia de votare, dar la ciocanesti a intrat , se uita pe liste si cine nu votase mergea dupa el acasa . si inca ceva, apar pe listele suplimentare persoane cu domiciliul in ciocanesti care efectiv nu exista. un exemplu este Zaharie Petru care pe lista apare cu domiciliul in comuna ciocanesti dar nu exista persoana in comuna cu acest nume, sunt foarte sigur. v-as ruga sa sesizati organele abilitate pentru a lua masuri. va multumesc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei