Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iun 2009 - Anul XIV, nr. 132 (4118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără indicii

Cazul copilului mort ascuns de mamă riscă să rămână neelucidat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cutremurătorul caz al mamei care a ascuns cadavrul copilului său timp de cinci luni de zile riscă să rămână neelucidat, din cauza stării avansate de putrefacţie a fătului cauza morţii fiind foarte greu de stabilit.
Atâta timp cât nu există certitudinea că femeia şi-a omorât copilul după naştere, ea nu poate fi pusă sub acuzare, iar varianta susţinută de aceasta, cum că i s-a făcut rău şi a avortat spontan, nu poate fi demontată.

 

Sâmbăta trecută, poliţia fost sesizată despre faptul că într-o gospodărie din satul Liteni, comuna Moara, a fost descoperit cadavrul unui copil. La faţa locului, în gospodăria lui Ion Maxim, poliţiştii au găsit un făt în stare avansată de putrefacţie. Din cercetări a rezultat că mama copilului este Maria Violeta Florea, în vârstă de 34 de ani, fiica familiei Maxim. Femeia a recunoscut că a ascuns cadavrul copilului încă din luna ianuarie, mai întâi în balconul garsonierei în care locuieşte şi apoi în grajdul gospodăriei părinţilor săi, unde a şi fost descoperit. Aceasta a declarat că a ascuns sarcina, inclusiv faţă de soţ, iar în momentul în care i s-a făcut rău şi a pierdut copilul s-a speriat de reacţia pe care o vor avea membrii familiei şi s-a gândit să scape de făt.

 

Analize de laborator, pentru stabilirea cauzei morţii

Cum varianta femeii ridică foarte multe semne de întrebare, ancheta a fost preluată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, existând suspiciunea că femeia şi-a omorât copilul după naştere, caz în care s-ar face vinovată de săvârşirea infracţiunii de pruncucidere.
Din păcate, medicul legist care a efectuat autopsia cadavrului nu a putut să stabilească nici măcar sexul copilului, după cinci luni, ascuns într-o ladă sub mai multe covoare, fătul fiind într-o stare foarte avansată de putrefacţie.
Conform procedurilor, specialiştii de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava vor realiza o serie de analize microscopice de laborator, cu probe recoltate de la cadavru, în speranţa că se va putea stabili caza morţii.
Surse din rândul anchetatorilor au precizat că în puţine cazuri de acest gen se mai pot găsi probe certe, care să ducă la punerea sub acuzare. Procurorul de caz mai poate solicita ulterior alt gen de expertize, însă nici acestea nu pot garanta elucidarea cauzei morţii.

 

Un alt caz asemănător, rămas nerezolvat

În luna august a anului trecut, într-un lan de porumb de pe raza comunei Frătăuţii Vechi a fost găsit cadavrul unei adolescente în vârstă de 17 ani, în stare avansată de putrefacţie.
Lăcrămioara Fabian, din comuna Dorneşti, dispăruse fără urmă de aproape două săptămâni, iar medicii legişti nu au putut să se pronunţe nici până astăzi cu privire la cauza morţii, din aceeaşi cauză, starea avansată de putrefacţie a cadavrului.
Deşi rudele fetei îl bănuiesc de crimă pe concubinul acesteia, individul nu riscă nimic atâta timp cât nu s-a putut stabili dacă fata a fost omorâtă ori a decedat din altă cauză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazul copilului mort ascuns de mamă riscă să rămână neelucidat .
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cazul copilului mort ascuns de mamă riscă să rămână neelucidat3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei