Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iun 2009 - Anul XIV, nr. 132 (4118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Cetăţean problemă

I-au interzis să se apropie la mai puţin de 20 de metri de primărie şi poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat din oraşul Milişăuţi nu se poate apropia la mai puţin de 20 de metri de sediul poliţiei sau de cel al primăriei din localitate, în caz contrar riscând să fie arestat.
Măsura a fost luată, la sfârşitul săptămânii trecute, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, pe motiv că, susţin oamenii legii, respectivul cetăţean, Ioan Şerban, în vârstă de 54 de ani, a făcut numeroase scandaluri în cele două instituţii, „condimentate” cu gesturi obscene şi înjurături.
Pe numele lui Ioan Şerban figurează zeci de sancţiuni contravenţionale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, individul fiind cunoscut drept un cetăţean problemă care are, periodic, de fiecare dată când consumă alcool, manifestări obscene la adresa autorităţilor din oraş.
„Are până acum de achitat amenzi în valoare de peste 22.500 de lei”, ne-a mărturisit, ieri, şeful poliţiei oraşului Milişăuţi, subcomisar Florin Chelba.
Acesta a declarat că, aproape după fiecare scandal, poliţiştii l-au dus pe Şerban pentru a-l interna la dezalcoolizare, însă intervenţiile lor au fost sortite eşecului.
„Când nu pune alcool în gură, nu face scandal. Când bea, însă... L-am dus la dezalcoolizare, la spital la Rădăuţi, dar de multe ori se întorcea înaintea noastră”, a mai declarat subcomisarul Chelba.

 

A pus o cioară moartă şi a urinat pe maşina de poliţie

Ultimele „spectacole” ale respectivului l-au adus pentru o noapte în arestul poliţiei şi la un pas de a fi arestat preventiv.
Pe data de 20 aprilie a.c., susţin procurorii rădăuţeni, Şerban, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a lovit cu pumnul şi a spart unul dintre geamurile de la sediul poliţiei.
Pe data de 31 mai a.c., acelaşi individ a început să facă scandal în centrul oraşului, înjurându-i la greu pe poliţiştii din localitate.
La un moment dat, pentru a fi şi mai convingător, Ioan Şerban a luat o cioară moartă din parc şi a pus-o pe maşina poliţiei, după care a urinat pe capota autoturismului oamenilor legii.
Deşi a plecat pentru câteva zeci de minute, bărbatul a revenit în zona sediilor poliţiei şi primăriei şi, înjurând de zor, a rupt un braţ metalic de la un suport cu flori, a spart ghiveciul şi l-a împrăştiat, ulterior, în faţa Poliţiei Milişăuţi.
Ziua nu s-a terminat şi Ioan Şerban s-a mai întors o dată la sediul poliţiei şi a mai spart un geam cu pumnul.

 

Scandal de proporţii în biroul primarului

Miercuri, 3 iunie, în jurul orei 11:30, bărbatul a intrat în sediul primăriei şi, urlând şi înjurând, a dat buzna în biroul primarului, susţinând că el este Ştefan cel Mare şi a venit să se bată cu duşmanii.
Ioan Şerban era nervos din cale afară şi a început să ţipe la edil pe motiv că a transformat frumoasa comună Milişăuţi în oraşul Milişăuţi şi să lovească cu pumnii în mobilierul din biroul primarului.
Deşi a plecat din sediul primăriei, la apariţia poliţiştilor, Şerban a început să le arate gesturi obscene oamenilor legii, scoţându-şi organul genital.
Potrivit prim-procurorului Viorel Damu, respectivul individ are discernământ.

 

Riscă cinci ani de închisoare

Bărbatul a fost reţinut joi pentru 24 de ore, iar, vineri, procurorii au decis să-l lase în libertate, însă cu interdicţia de a părăsi oraşul Milişăuţi.
De asemenea, procurorii i-au interzis să se mai apropie la mai puţin de 20 de metri de poliţia şi primăria din localitate, decât dacă este solicitat expres de autorităţi, dacă a fost victima vreunei infracţiuni sau, în cazul alegerilor, dacă e arondat secţiei de votare de la primărie.
În cazul în care încalcă interdicţiile puse de anchetatori, Ioan Şerban va fi arestat preventiv.
Cetăţeanul problemă de la Milişăuţi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere, riscând până la cinci ani de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului I-au interzis să se apropie la mai puţin de 20 de metri de primărie şi poliţie.
 Vizualizări articol: 3933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
I-au interzis să se apropie la mai puţin de 20 de metri de primărie şi poliţie3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   JURNALISM trimis de
(10 iun 2009, 10:45:45
..."�njur�ndu-i la greu pe politistii din localitate."

ARTICOL DE MAHALA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei