Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iun 2009 - Anul XIV, nr. 132 (4118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimb de ştafetă

Daniel Hrenciuc a preluat conducerea Direcţiei pentru Cultură Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sediul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Suceava a fost instalat ieri în funcţie noul director executiv al instituţiei, dr. în istorie Daniel Hrenciuc.

 

„La Suceava, patrimoniul cultural reprezintă o carte de identitate” care trebuie „bine valorizată”

„Schimbarea de ştafetă”, aşa cum a spus Constantin Emil Ursu, directorul general al Complexului Muzeal Bucovina Suceava (care a fost „maestrul de ceremonii” al momentului), a fost oficiată de secretarul de stat Vasile Timiş, din cadrul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, care a prezentat Ordinul Ministrului prin care Daniel Hrenciuc este numit în funcţia de director executiv începând cu data de 2 iunie a.c., urmând ca atribuţiile şi responsabilităţile să fie stabilite concret printr-un contract de management.
Subliniind faptul că „la Suceava, patrimoniul cultural reprezintă o carte de identitate” care trebuie „bine valorizată”, secretarul de stat Vasile Timiş a apreciat activitatea instituţiei sub conducerea conf. univ. dr. Aurel Buzincu („un om cu experienţă managerială pe care îl rugăm să rămână în echipă”) şi a subliniat faptul că noul director „s-a prezentat în mod admirabil” la concursul pentru ocuparea acestui post.

 

Aurel Buzincu, „fără resentiment, la dispoziţia instituţiei şi a noului director”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, care a participat la această „schimbare de gardă”, pe care a calificat-o ca fiind „un eveniment deosebit”, i-a mulţumit lui Aurel Buzincu pentru „activitatea remarcabilă” desfăşurată, învestindu-l în acelaşi timp pe Daniel Hrenciuc „cu încrederea că instituţia va merge bine în continuare”, având alături şi beneficiind de sprijinul CMB Suceava şi al Universităţii „Ştefan cel Mare” (reprezentată prin conf. univ. dr. Florin Pintescu, de la Catedra de Istorie din cadrul Facultăţii de Istorie şi Geografie).
Conf. univ. dr. Aurel Buzincu a mulţumit pentru aprecieri şi a mărturisit că pleacă din funcţie „fără resentiment”, punându-se „la dispoziţia instituţiei şi a noului director” cu întreaga sa „experienţă şi iniţiativă”.

 

„Mă aşteaptă o muncă dificilă, dar mi-am asumat această responsabilitate cu toate greutăţile inerente”

Daniel Hrenciuc, care a preluat funcţia de conducere a Direcţiei pentru Cultură Suceava în ziua de prăznuire a Sfintei Treimi, („într-un moment încărcat de profunde semnificaţii creştine”) a precizat că a trecut de la managementul educaţional (până acum a ocupat funcţia de inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava) la „managementul de tip cultural”.
Asigurându-l de „toată consideraţia” sa pe precedentul conducător al instituţiei, Daniel Hrenciuc a subliniat că se bazează în activitate pe parteneriatul cu CMB Suceava şi cu Universitatea „Ştefan cel Mare” şi mizează totodată pe „colaborarea eficientă cu autorităţile publice sucevene”.
„Mă aşteaptă o muncă dificilă - a spus el - dar mi-am asumat această responsabilitate cu toate greutăţile inerente. Păşesc cu dreptul şi plec la drum cu Dumnezeu înainte!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Hrenciuc a preluat conducerea Direcţiei pentru Cultură Suceava.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Daniel Hrenciuc a preluat conducerea Direcţiei pentru Cultură Suceava4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei