Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iun 2009 - Anul XIV, nr. 132 (4118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Distincţie

Pianistul Laur Hreniuc, premiat de Uniunea Ucrainenilor din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevul pianist Laur Hreniuc, ocupantul locului II la Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur” din acest an, a fost premiat de Uniunea Ucrainenilor din România.
Laur este elev în clasa a IX-a la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, iar performanţele sale muzicale sunt de mult recunoscute la nivel naţional şi internaţional.
Fiind etnic ucrainean, Laur studiază limba ucraineană, ca limbă maternă, de aproximativ patru ani de zile.
Ultima sa performanţă a fost atinsă acum două zile, când a ocupat locul doi la Concursul Internaţional „Lira de Aur”. Rezultatul de la acest ultim concurs, dar şi rezultatele de excepţie de până acum i-au determinat pe reprezentanţii Uniunii Ucrainenilor din România, Ţinutul Bucovina, să-i acorde pianistului sucevean o „Diplomă de Excelenţă”, un trofeu, precum şi un premiu în bani. Distincţiile i-au fost înmânate elevului de către prim-vicepreşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, profesorul Ioan Bodnar, în cadrul ceremoniei de acordare a premiilor din cadrul Concursului Internaţional „Lira de Aur”.
Laur Hreniuc este un nume cunoscut în concursurile de interpretare instrumentală din ţară, dar şi din străinătate. De ani de zile, elevul sucevean urcă pe podiumurile de premiere, câştigă premii, medalii şi trofee.

 

Cel mai tânăr absolvent al Colegiului Pro

Laur Hreniuc a început să studieze pianul de la vârsta de patru ani şi jumătate, iar până în prezent a obţinut zeci de premii întâi şi de şase ori cu marele premiu la concursurile naţionale şi internaţionale de profil. De pregătirea pianistului se ocupă mama şi bunica lui, profesoare de pian.
Laur este şi cel mai tânăr absolvent al Colegiului Pro, şcoală unde a studiat sub îndrumarea sopranei Mariana Nicolesco. Mariana Nicolescu este cea care, în anul 2007, l-a invitat pe Laur Ştefan Hrenciuc să cânte în deschiderea Festivalului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée”. Totodată, Laur Ştefan Hreniuc a fost invitat să participe şi la Festivalul Internaţional „George Enescu” din acest an.
Talentul pianistului sucevean l-a cucerit şi pe maestrul Ion Irimescu, care îl invita pe Laur să-i cânte la fiecare aniversare a sa. În anul 2003, maestrul Ion Irimescu i-a trimis o scrisoare sopranei Mariana Nicolescu, prin care o ruga să aibă grijă de Laur, care tocmai devenise student al Colegiului Pro.
Laur a promovat Colegiul Pro în urmă cu un an de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pianistul Laur Hreniuc, premiat de Uniunea Ucrainenilor din România.
 Vizualizări articol: 1285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Pianistul Laur Hreniuc, premiat de Uniunea Ucrainenilor din România1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei