Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2009 - Anul XIV, nr. 128 (4114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Disconfort

Lucrările de termoficare vor lăsa Suceava, trei luni, fără apă caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Din a doua parte a lunii iunie, sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu vor mai beneficia timp de trei luni de apă caldă.
Acest lucru vine ca urmare a lucrărilor de înlocuire a conductelor magistralelor de termoficare, pe o lungime de 5,3 kilometri, lucrare care este licitată astăzi la sediul Primăriei Suceava.
Valoarea totală a lucrărilor care trebuie executate este de peste 5 milioane de euro, iar termenul de execuţie a lucrărilor este de trei luni.
Magistralele de termoficare vor fi înlocuite pe trei direcţii: Piaţa Centrală – Primărie, Piaţa Centrală – cartier George Enescu – Obcini şi Complex comercial Billa – Cuza Vodă PT nr. 6.
“Finanţarea este asigurată, banii există în conturile Primăriei Suceava, prin proiectul Suceava – utilităţi şi mediu, încât nu avem nici o piedică ca, după desfăşurarea licitaţiei, să începem lucrările cât mai repede”, a declarat primarul Ion Lungu, care a precizat că vor fi afectate aproximativ 30 de străzi din municipiul Suceava.
“Vom avea o escadrilă de tehnicieni, specialişti şi diriginţi de şantier, care să urmărească executarea lucrărilor, mai ales că avem presiunea timpului.
În curând vom anunţa exact perioada în care nu va fi apă caldă în municipiul Suceava”, a adăugat edilul sucevean.

 

Pierderi de 50% pe reţelele de termoficare

Şeful municipalităţii sucevene a spus că este la curent cu comentariile tendenţioase făcute pe această temă, a opririi apei calde timp de trei luni şi a lucrărilor care vor transforma Suceava într-un şantier.
“Este mai comod să stai cu mâinile încrucişate decât să faci ceva, dar să nu uităm că avem o problemă mare legată de costurile de încălzire şi, din calculele făcute, avem pierderi de reţea de 50%, bani care se regăsesc în preţul gigacaloriei.
De aceea trebuie făcute aceste lucrări, în tot oraşul. Cu tot deranjul care va fi şi cu scuzele de rigoare, dar nu avem altă soluţie. Să vedem şi partea plină a paharului, că se lucrează cu materiale de ultimă generaţie şi că timp de 50-60 de ani de acum înainte, poate chiar o sută pe alocuri, nu vom mai avea probleme cu aceste reţele, unde sunt înlocuite”, a spus şeful municipalităţii sucevene.
În cele trei luni în care sucevenii nu vor mai beneficia de apă caldă, o mare parte din personalul societăţii de termoficare va fi trimis acasă, în şomaj tehnic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de termoficare vor lăsa Suceava, trei luni, fără apă caldă.
 Vizualizări articol: 2046 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 6 voturi
Lucrările de termoficare vor lăsa Suceava, trei luni, fără apă caldă1.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uhuuuu trimis de
( 4 iun 2009, 14:51:47
Vine vara... bine`mi pare!!:))

Pariu ca dureaza mai mult de 3 luni?:))... Ce bucurie pe capul alora care au centrala:))

Da cu apa calda... fara apa calda... nu exista nici un motiv sa nu faci un dush:))

A shower a day doesn`t keep people away:)).
2.   Atita indolenta!... trimis de
( 4 iun 2009, 19:25:26
De ce nu se incepe mai devreme, ca iar ne va prinde iarna!? Nu se puteau face licitatiile de la inceputul anului?

Atita indolenta!...
3.   "Perforare reloaded" trimis de
( 5 iun 2009, 23:23:18
Operatiunea "Perforarea reloaded incepe",unii se imbogatesc pe seama acestor fonduri si altii stau fara apa calda 3 luni.O sa intrebati"cum asa"?Uite asa cu licitatii trucate ce se numesc "LEGALE".Daca ne uitam in documente totul este ok,daca suntem obiectivi si cercetam "de-a fir a par",gasim marsaviile facute si cele ce o sa urmeze.Dar cine sa cerceteze?Curtea de conturi,politia economoca,procuratura,DNA? Da de unde!Ha,ha,ha!!!Increngatura mare mon cher,mare increngatura!Sa speram ca si-au facut plinul si o sa fie un pic mai "cinstiti" decat in alti ani!Sa speram!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei