Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2009 - Anul XIV, nr. 124 (4110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţie inversă

Sancţionat pentru că s-a plâns presei despre ameninţările de la Frontieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unităţile de măsură cu care se judecă la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava sunt cu totul disproporţionate şi depind de numele persoanelor implicate. A dovedit-o şi una din ultimele anchete derulate la această instituţie şi căreia i-a căzut victimă un agent care s-a plâns presei despre abuzurile şi presiunile la care este supus.

Potrivit propunerii formulate de Consiliul de Disciplină al IJPF Suceava, agentul principal Lucian Pintilii a fost propus pentru sancţionare cu amânarea în grad pentru doi ani pentru că l-a înregistrat fără să-l anunţe pe comisarul Nelu Fediuc în timp ce acesta îl ameninţa în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu. Sancţiunea a fost dictată şi pentru faptul că agentul s-a plâns presei şi a dezvăluit public ce se petrece în cadrul unei instituţii ai cărei angajaţi sunt plătiţi din banul nostru, al tuturor.
De partea cealaltă, comisarul Nelu Fediuc, care îşi instiga subalternul la comiterea unui fals, iar pentru că acesta nu dorea să facă acest lucru a trecut la ameninţări, a scăpat, cum se putea altfel, basma curată.
Şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret a primit o atenţionare, ceea ce i-a determinat pe subalterni şi pe ceilalţi colegi să-i mai adauge un nou apelativ, pe lângă cel de „tata Fedea”, şi anume „nemuritorul”.
Un alt aspect dubios în toată această afacere este că dialogul în care Fediuc este înregistrat în timp ce-şi ameninţă un subaltern a avut loc acum jumătate de an, în decembrie 2008, iar sancţiunea s-a dat abia acum.
Oamenii din interiorul sistemului spun că totul este doar pentru a-i intimida pe ceilalţi poliţişti de frontieră, să nu deschidă gura şi să reclame abuzurile, de teamă să nu ajungă să fie sancţionaţi.
Agentul principal Lucian Pintilii are de gând să conteste sancţiunea pe cale ierarhic superioară, iar dacă nici aici nu va avea câştig de cauză, va ataca în instanţă actul prin care s-a dispus amânarea în grad pentru doi ani.

 

„Dacă vreau să te f.t, te f.t eu data asta”

Dialogul care a declanşat mânia şefilor IJPF Suceava a avut loc în punctul de trecere a frontierei de la Siret, cel mai probabil într-o tonetă. Înregistrarea datează de la începutul lunii decembrie 2008 şi îl are ca protagonist principal pe comisarul Nelu Fediuc, care dorea să se acopere cu documente după ce doi cetăţeni din judeţul Botoşani îl reclamaseră la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Pentru a obţine ce dorea, Fediuc a folosit tot ce ştie el mai bine, vorba bună în primă fază, iar apoi ameninţările.
Dialogul dintre şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret şi subalternul său a fost următorul:
„Nelu Fediuc: Ce faci?
Agent: Şefu, au am scris raportul, dar vreau să ştiţi că nu ştiu ce s-a întâmplat.
.... Fediuc citeşte raportul şi este nemulţumit
Agent: Dar ce să scriu altceva?
Nelu Fediuc: Referitor la cele două maşini.
Agent: Nu ştiu despre ce este vorba pentru că am plecat.
Nelu Fediuc: Tu erai cu mine în tonetă.
Agent: Nu eram, că am plecat.
Nelu Fediuc: Nu mă pune, că am respect pentru tine.
Agent: Şi eu pentru dumneavoastră.
Nelu Fediuc: Au fost două maşini întoarse de pe sensul de intrare, aveau paşapoartele la ei? Scrie acolo ce este, nu mă f..e tu pe mine.
Agent: Vă respect, dar m-am săturat, după ce vine testarea am să iau doi şi mă duc la verde.
Nelu Fediuc: Mă duci cu pluta pe mine?
Agent: Dar nu ştiu, şefu, despre ce e vorba
Nelu Fediuc: Tu nu ai nici o vină, parcă eşti tâmpit la cap. Şi dacă vrei să punem noi o chestie, dacă vreau să te f.t, te f.t eu data asta”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţionat pentru că s-a plâns presei despre ameninţările de la Frontieră.
 Vizualizări articol: 2934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Sancţionat pentru că s-a plâns presei despre ameninţările de la Frontieră5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei