Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mai 2009 - Anul XIV, nr. 123 (4109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Respectul nostru ECHIPEI!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Nu ştiu, evident, care va fi deznodământul finalei de duminică. Aş fi tentat să spun că nici nu mă interesează deşi, ca sucevean, ca iubitor al sportului, îmi doresc foarte mult ca acest trofeu, Challenge Cup, să fie câştigat de handbaliştii noştri. Îmi doresc ca munca acestor tineri să fie încununată de un succes remarcabil, la care nimeni nu îndrăznea să se gândească anul trecut, după calificarea în cupele europene.
 
Ţin minte că, în acel moment, italienii cu care jucam în primul tur au trimis Universităţii un fax în care propuneau ca ambele meciuri să se joace în Peninsulă. Ştiţi că se practică în handbal. Echipa mai puternică, favorită clar, propune acest lucru adversarului mai slab cotat (inclusiv financiar). Acesta din urmă face astfel economie de ceva bani, că la calificare oricum nu îndrăznea să spere. Aşa era percepută Suceava, atunci, în handbal. Astăzi, numele Sucevei este rostit cu respect.
 
Acum 3 – 4 ani, Universitatea Suceava era o echipă de pluton, care aducea mari bucurii iubitorilor de sport din zonă prin rămânerea în prima ligă. Pe atunci, numele Universităţii Suceava era rostit în handbal cu indiferenţă. Astăzi, este rostit cu admiraţie.
 
Metamorfoza acestei echipe îşi are explicaţia în existenţa şi apariţia unor persoane. Am mai scris despre ele, dar astăzi nu vreau să dau nici un nume, tocmai pentru că nu vreau să se simtă cineva nedreptăţit. În jurul acestor persoane s-a creat ECHIPA. Universitatea Suceava nu are vedete. Are o ECHIPĂ: sponsori (care au început să vină tot mai mulţi în ultima vreme), conducerea administrativă, conducerea tehnică şi, bineînţeles, în primul rând, jucătorii. O ECHIPĂ în care fiecare îşi cunoaşte locul, fiecare îşi ştie atribuţiile, fiecare este lăsat să facă ceea ce ştie şi ceea ce trebuie să facă.
 
Spuneam că sunt tentat să zic că nici nu mă interesează rezultatul meciului. Şi asta pentru că handbaliştii suceveni au jucat deja cel mai important meci. Un meci pe care deja l-au câştigat. Un meci la finalul căruia pe tabela imaginară au apărut cuvintele „Se poate”. Se poate să ajungi sus. Prin muncă, dăruire, devotament, disciplină şi conştiinţă. Cuvinte perimate în ziua de astăzi. Un meci pe care l-au câştigat nu doar pentru iubitorii sportului, ci pentru toţi cei care nu ştiu ce să aleagă în viaţă. Cartea sau chiulul? Munca sau şmecheria? Disciplina sau golănia? Respectul sau ignoranţa? Prin ceea ce au făcut, handbaliştii suceveni au dat răspuns la aceste întrebări.
 
Nu ştiu care va fi deznodământul finalei. Reşiţa este o echipă extrem de puternică. O echipă capabilă să întoarcă rezultatul din tur. Sper să nu o facă. Sper ca Universitatea Suceava să câştige trofeul. Dar, indiferent de rezultatul meciului, sunt convins că handbaliştii suceveni vor da totul pe teren. Poate vor face greşeli. Poate se vor precipita şi vor pierde mingi uşoare. Poate vor juca impecabil. Poate vor fructifica fiecare oportunitate. Nimeni nu ştie ce va fi. De un lucru sunt convins, indiferent de rezultat: că handbaliştii noştri vor „muri” pe teren. Iar pentru asta, merită tot respectul nostru.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Respectul nostru ECHIPEI!.
 Vizualizări articol: 2117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Respectul nostru ECHIPEI!4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei