Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2009 - Anul XIV, nr. 124 (4110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Distractiv

Consilierii locali, apucaţi subit de grija monumentelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii locali s-au arătat brusc preocupaţi de grijă ca vizibilitatea sucevenilor către monumentele din oraş să nu fie afectată în nici un fel. Aşa au procedat în această săptămână, când au hotărât să revoce extinderea şi modernizarea Vilei Alice, aprobată tot de ei în urmă cu mai puţin de un an.
Şeful Comisiei de urbanism din Consiliul Local Suceava, Costel Tătăranu, ne-a declarat că decizia edililor locali în privinţa acestei construcţii a fost corectă şi în august anul trecut, când au aprobat extinderea vilei cu o clădire cu subsol, parter, 4 etaje şi mansardă, cu parcare subterană şi supraterană, dar şi în această săptămână, când au revocat hotărârea, apreciind extinderea ca inoportună.
Costel Tătăranu a afirmat că, anul trecut, comisia a dat aviz negativ extinderii, deşi în plen a votat pentru, iar în acest an a ţinut cont de reclamaţiile vecinilor şi de dreptul acestora la „servitutea de vedere către casa memorială Simion Florea Marian şi către Biserica Sfântul Nicolae, ambele cu statut de monument”.
Consilierul a mai spus că, în cazul Vilei Alice, raportarea la regimul de înălţime se face în funcţie de casele de pe strada Simion Florea Marian şi nu la blocurile cu patru etaje de pe strada 6 Noiembrie, de unde s-ar face practic accesul către noul corp de clădire al Vilei Alice, iar vecinilor de pe strada S.F. Marian nu trebuie să le fie blocată vederea către casa memorială şi către biserică.

 

Proprietarul Vilei Alice va ataca în instanţă hotărârea de revocare

Întrebat de ce nu a interpretat la fel legea şi în cazul clădirilor de patru etaje aprobate în zona de case de pe strada Dragoş Vodă, a turnurilor de nouă etaje avizate pe strada Samoil Isopescu, de blocuri de patru etaje, precum şi a altor clădiri noi ridicate în apropierea monumentelor istorice, şeful Comisiei de urbanism a spus că „interpretarea se face în funcţie de zonă şi de relief”.
De cealaltă parte, proprietarul pensiunii turistice Vila Alice, Vasile Constantin Boghian, ne-a declarat că va cere Consiliului Local să-i comunice motivele revocării şi să revină asupra acestei hotărâri. Dacă deliberativul îşi va menţine poziţia adoptată în şedinţa din această săptămână, Vasile Constantin Boghian este decis să se adreseze instanţei de contencios administrativ, cu atât mai mult cu cât practica de până acum a arătat că oportunitatea nu constituie un motiv întemeiat pentru revocarea unei hotărâri de consiliu local.
Este însă de remarcat dublul standard cu care operează cei care au fost aleşi să aibă grijă de oraş. Rămâne întrebarea cum ar fi procedat dacă Vasile Boghian se apuca să construiască, pe baza aprobării pe care a avut-o, în intervalul dintre aprobarea extinderii şi până la blocare şi de la cine îşi va recupera acesta banii pe care i-a cheltuit deja pentru acest proiect, după ce Consiliul Local şi-a dat girul.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii locali, apucaţi subit de grija monumentelor .
 Vizualizări articol: 1193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Consilierii locali, apucaţi subit de grija monumentelor3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei