Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2009 - Anul XIV, nr. 124 (4110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Punct final, la ei. La noi, sfârşitul!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai toate ţările cu fotbal adevărat, campionatele s-au încheiat. S-a pus, cum se zice, punct final. La ei. La noi, nu se poate folosi sintagma, ci eventual putem vorbi doar de sfârşit. Sfârşitul fotbalului. Din toate punctele de vedere: un fotbal sec, fără nici o sclipire, fără orizont, fără vlagă, agonizând ca bătrânii nimănui care-şi aşteaptă sfârşitul (vedeţi că se potriveşte?) într-o garsonieră insalubră, uitaţi de lume.
Vedeţi vreo legătură între ceea ce ni se arată la televizor din lumea de dincolo de graniţele ţării şi ceea ce aici este doar poreclit fotbal? Pentru optimişti am însă o veste bună, legată de capra vecinului: acum patru zile am fost pe un stadion din Belgrad. “Partizan” îi zice şi este al echipei cu acelaşi nume. Este la fel de insalubru ca ale noastre: încă de la intrare te loveşte în nări mirosul de urină impregnată în ziduri. Nu că n-ar avea W.C.-uri, dar spectatorul sârb probabil că e la fel de grăbit ca al nostru, nu de alta, dar să nu piardă vreo fază importantă, aşa că nu mai pierde vremea cu intratul pe uşă. Şi bea multă bere. Goluri n-am văzut, că era concert, nu meci. Prilej cu care m-am enervat o dată-n plus: de ce, adică, n-ar fi venit AC/DC şi la noi, că stadioane insalubre avem şi noi căcălău?
Răspunsul e simplu: fiindcă la noi prezintă mai mult interes o panaramă ca Madonna ori o fosilă ca Julio Iglesias. E ca la fotbal: trăim într-o lume falsă, mincinoasă, populată cu panarame „vopsite”.
Cum spuneam, la ăia care joacă în jur de 40 de etape în campionat, başca zeci de meciuri în cupe europene şi naţionale, treaba e cam gata. La noi, unde maimuţoii încep campionatele gata obosiţi (din naştere, de fapt!), uite-l că nu se mai termină.
Mai e, adică, timp de vânzări de meciuri, de golăneli în arbitraj, de falsificat ierarhii, aşa cum se cloceşte, de exemplu, în Seria I a Ligii a II-a. Unde, dacă, Doamne fereşte!, iese mânăreala penală cu salvarea unor neisprăviţi din Bacău în dauna Cetăţii Suceava, cred că iese de niscai pârnaie, oricât de mulţi miliţieni de la Dinamo I, Dinamo II, Dinamo III (C.S.M. Ploieşti) ori Dinamo IV (Ştiinţa Bacău) ar fi implicaţi. Va fi, pentru mulţi, chiar sfârşitul.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Punct final, la ei. La noi, sfârşitul!.
 Vizualizări articol: 887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Punct final, la ei. La noi, sfârşitul!5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei