Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2009 - Anul XIV, nr. 124 (4110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Manifestare

„Zilelor Colegiului Agricol Fălticeni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unitate şcolară reprezentativă la nivel judeţean şi naţional în domeniul formării iniţiale şi continue, Colegiul Agricol Fălticeni, cea mai mare unitate de învăţământ din judeţ, cu 2.400 de elevi înscrişi, îşi sărbătoreşte zilele, la sfârşitul acestei săptămâni.
Începând de ieri, timp de două zile, în cadrul „Zilelor Colegiului Agricol Fălticeni”, se desfăşoară sesiuni de comunicări pe diverse teme, dezbateri, concursuri pe teme de literatură, lansare de carte, expoziţie de carte, concursuri sportive, şi o seară astronomică „Sub cerul astral al Fălticeniului”.
Şcoala a fost înfiinţată în anul 1924, sub denumirea de şcoală practică de pomicultură. Din 1989 se diversifică oferta educaţională în domenii ca agricultură, industrie alimentară, protecţia mediului, mecanică, silvicultură, veterinar, turism şi alimentaţie, servicii. În prezent, şcoala colaborează cu 22 de agenţi economici reprezentativi în zona Fălticeni, formarea educaţională făcându-se prin liceu tehnologic, cursuri de zi şi cu frecvenţă redusă, şcoala de arte şi meserii, şcoala postliceală în domenii ca agricultură, industrie alimentară, silvicultură, mecanică, turism, servicii, construcţii, cadastru-topografie. Este singura şcoală din zonă care asigură, în prezent, pregătire de specialitate pentru nivelul 3, aici funcţionând un Centru autorizat pentru formarea adulţilor în calificările „Lucrător în gospodărie agroturistică”, ”Lucrător în creşterea animalelor”.
Din 1995 şi până în prezent, Colegiul Agricol Fălticeni a derulat şi derulează 15 proiecte europene şi stagii de pregătire în ţări ale UE: Spania, Italia, Marea Britanie, Austria, Polonia, Danemarca.
În holul şcolii au fost amenajate mai multe expoziţii, printre care produse din carne şi panificaţie, produse realizate de copii şi expoziţie de flori.
La activităţile organizate în prima zi a sărbătorii au participat reprezentanţi ai CJ Suceava, ai IŞJ Suceava, foste cadre didactice ale şcolii, reprezentanţi ai mai multor unităţi de învăţământ din judeţ, cadre didactice, elevi şi primarul municipiului, Vasile Tofan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Zilelor Colegiului Agricol Fălticeni”.
 Vizualizări articol: 2916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
„Zilelor Colegiului Agricol Fălticeni”4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei