Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2009 - Anul XIV, nr. 114 (4100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

DN 17 este invadat de mirosuri pestilenţiale la intrare în Câmpulung

Staţia de epurare a apelor uzate din municipiul Câmpulung Moldovenesc s-a defectat din nou. De o săptămână, pe fondul căldurii excesive, mirosul pestilenţial provocat de nefuncţionarea eficientă a staţiei face zona Câmpulung Est imposibil de locuit. Extrem de neplăcută este chiar şi pentru şoferi trecerea pe DN 17. „Prima oară am simţit disconfortul acum trei zile, în drum spre Vatra Dornei. Nu ştiam ce se întâmplă, m-a trăsnit mirosul şi mi-a întors stomacul. Ce spun eu, nu miroase, pute pur şi simplu, mai ceva decât emana cândva la Suceava vechiul CCH. Acum am învăţat lecţia. Trec prin Câmpulung în viteză, cu geamurile închise. Nu ştiu cum stau oamenii ăştia aici şi ce fac cei de la mediu. Poate că stau cu nasul pe sus şi nu se simte la ei”, ne-a spus Andrei Doroftei, agent de vânzări.

Pentru pasagerii din autobuze şi microbuze este la fel de neplăcut. „Te doboară. Vine valuri, e bombă cu biogaz. Dacă a intrat în maşină poţi să nu ai rău de mişcare, că ai nevoie urgent de pungă, mă înţelegeţi. Le e rău şi şoferilor. Ăştia de la staţia aia sau ce e ea nu au învăţat că s-a inventat clorul, soda, varul sau substanţele pentru WC-urile ecologice, dacă nu mai stăpânesc situaţia cu metodele lor? Se găseşte diavolină şi în bazare. Păcat de oraşul ăsta frumos, dacă miroase aşa la intrare. Devine până la urmă groaza turiştilor”, ne-a spus Cătălin Albuleac, călător cu microbuzul pe ruta Câmpulung Moldovenesc-Suceava.

Agenţia locală a ACET SA Suceava, care exploatează în prezent staţia şi a ajuns la disperare din cauza problemelor pe care le întâmpină mereu, nu poate face nimic fără acceptul proiectantului, o firmă din Iaşi care pare că se eschivează sistematic. Primăria municipiului şi ACET au convocat din nou ultimativ proiectantul şi speră să rezolve definitiv problemele în această săptămână.

„Proiectantul nu ne-a oferit soluţii tehnice pentru întreţinere. Cere să curăţăm reactoarele, de pildă, dar nu a făcut nici o ţeavă de evacuare. E imposibil să goleşti 1700 mc de conţinut din bazin în 48 de ore. Niciodată nu ne-a răspuns la adrese şi întrebări tehnice, mereu se referă la cu totul altceva. Pur şi simplu nu ştiu ce vom face”, ne-a spus directorul local al ACET, ing. Emil Ates.

Staţia de epurare din municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost de curând modernizată integral, cu o investiţie de peste două milioane de euro din fonduri guvernamentale. Lucrările au fost recepţionate fără obiecţiuni de primărie şi s-a sperat că va funcţiona impecabil. Ceea ce trebuia să fie o bijuterie tehnică menită să reducă consumul electric şi să crească eficienţa exploatării s-a dovedit până acum că face totul invers, din motive pe care nimeni nu le cunoaşte. Numai consumul de energie a crescut de 3,5 ori. Staţia s-a mai defectat o dată în timpul iernii trecute, dar atunci s-a dat vina pe îngheţ. Tot îngheţul i-a scutit atunci pe câmpulungeni şi de neplăcerile urât mirositoare. O staţie similară a fost proiectată la Tîrgu Neamţ, de aceeaşi firmă ieşeană şi are aceleaşi dificultăţi tehnice de exploatare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DN 17 este invadat de mirosuri pestilenţiale la intrare în Câmpulung.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
DN 17 este invadat de mirosuri pestilenţiale la intrare în Câmpulung5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei