Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 apr 2009 - Anul XIV, nr. 86 (4072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Jaf în noapte

Bătrân bătut cu sălbăticie, în propria casă, de doi tâlhari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un bătrân în vârstă de 85 de ani a fost adus, duminică dimineaţă, în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava, după ce-a fost atacat şi bătut cu sălbăticie în propria casă de doi indivizi, veniţi să-l tâlhărească.

Poliţiştii au reuşit să dea de urma tâlharilor în mai puţin de 24 de ore, aceştia fiind încarceraţi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Victor Busuioc, din comuna Bălăceana, s-a trezit din somn luat la bătaie de doi indivizi care i-au spart casa în miez de noapte, cu intenţia de a-l tâlhări.

Deşi, în primă fază, bătrânul a reuşit să scape de agresori şi să se refugieze în grajd, strigând după ajutor, tâlharii au reuşit să-l prindă din nou şi au început să-l bată şi mai tare pentru a-i închide gura.

Norocul bătrânului a fost că strigătele sale după ajutor au fost auzite de alţi săteni, care au venit să vadă ce se întâmplă. „Dacă nu reuşeam să fug de ei şi să strig după ajutor m-ar fi omorât sigur”, e convins Victor Busuioc.

Cei doi agresori au plecat din gospodăria bătrânului, care locuia singur, cu un chimir în care se aflau circa 200 de lei.

Ulterior, chimirul a fost găsit aruncat în apropierea casei bătrânului.

La scurt timp după ce bătrânul a fost dus la spital, iar poliţia a fost sesizată despre incident, la Bălăceana au fost trimise cadre ale Biroului Poliţiei Rurale Suceava, precum şi ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

În câteva ore, pe baza descrierilor făcute de victimă, anchetatorii au reţinut doi suspecţi, Vasile Irofte, în vârstă de 17 ani, şi Costel Lăcătuş, de 32 de ani, ambii din Bălăceana.

Încătuşaţi şi sub escortă, cei doi suspecţi au fost duşi în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care, în baza probelor strânse de poliţişti, au decis să-i prezinte la Judecătorie cu propunere de arestare preventivă, măsura fiind însuşită de judecători.

Irofte şi Lăcătuş sunt acuzaţi de tâlhărie şi violare de domiciliu, riscând ani grei de puşcărie.

 

Victima, la Reanimare

Victor Busuioc a ajuns la Spitalul Suceava, duminică dimineaţă, în jurul orei 04.00, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, contuzie toracică şi fractură la piciorul stâng.

Bătrânul a fost internat în secţia Ortopedie şi Traumatologie, dar la scurt timp a fost transferat la Reanimare. 

“Pacientul este conştient şi urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale la picior. Recuperarea va fi de lungă durată”, a declarat, duminică, medicul anestezist Ruslan Gorceag.

Medicii legişti au concluzionat că, în urma leziunilor suferite, bătrânul are nevoie de circa două luni de zile de îngrijiri medicale.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrân bătut cu sălbăticie, în propria casă, de doi tâlhari.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bătrân bătut cu sălbăticie, în propria casă, de doi tâlhari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei