Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2009 - Anul XIV, nr. 74 (4060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

ISPA

Conductă de canalizare de o sută de ani, înlocuită în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
O conductă de canalizare, cu o vechime de o sută de ani, care trece prin faţa Pieţei Mari, va fi scoasă şi înlocuită cu una nouă, în cadrul proiectului ISPA, care a demarat ieri oficial, în zona centrală a Sucevei.

Culmea e că, spre deosebire de sute de alte conducte de canalizare, montate cu aproximativ 40 de ani în urmă, care sunt pline de spărturi sau au fost erodate, de au ajuns să aibă grosimea unei foi de hârtie, conducta din centru, montată de austro-ungari acum o sută de ani, este perfect funcţională.

“Firma Pfeiffer lucrează acum la înlocuirea conductei de canalizare, care a fost instalată în 1910 de către meseriaşii Imperiului Austro-Ungar şi este încă în stare de funcţionare. Trebuie înlocuită pentru că este depăşită din punct de vedere tehnic, adică are diametrul mai mic decât cel necesar”, a declarat viceprimarul Viorel Seredenciuc, care a vegheat la desfăşurarea primelor lucrări ISPA din centrul Sucevei.

Vechea conductă de canalizare, din zona Pieţei Mari, este făcută din bazalt, o rocă magmatică (vulcanică).

 

Circulaţie deviată pe străzile adiacente

Începerea lucrărilor ISPA pe strada Petru Rareş s-a făcut resimţită şi pe străzile adiacente, pe care circulaţia rutieră s-a aglomerat foarte tare. Acesta este doar începutul, pentru că în zona centrală, pe proiectul ISPA şi pe cel de refacere a reţelelor de termoficare, se va interveni pe cel puţin încă 50 de străzi.

„Sigur va fi un disconfort pentru cetăţeni, de aceea avem rugămintea să accepte ideea că pe o perioadă de câteva luni străzile vor fi mai aglomerate, că se va circula mai greu, că pe unele străzi vor fi restricţii de circulaţie, dar sperăm ca până în toamnă să terminăm o parte din lucrări.

Am început aici, cu această zonă, chiar dacă este foarte aglomerată, fiind strada care cuprinde atât Piaţa Mare cât şi Autogara, pentru că aici vor fi înlocuite conductele de canalizare, cele de apă potabilă, cât şi cele de termoficare. Magistrala de termoficare care trece pe aici va fi ultima înlocuită. Tocmai de aceea e atât de important să începem de aici, pentru că în toamnă oamenii vor trebuie să beneficieze deja de agent termic”, a precizat viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc.

Pentru ca activitatea comercială din Piaţa Mare să nu fie întreruptă total din cauza lucrărilor, maşinilor cu marfă li se va permite accesul în zonă, dar numai pentru scurt timp, cât descarcă mărfurile scoase la vânzare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conductă de canalizare de o sută de ani, înlocuită în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 2163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Conductă de canalizare de o sută de ani, înlocuită în centrul Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei