Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2009 - Anul XIV, nr. 60 (4046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie judecători

Şmenarul de la bănci, consemnat la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Dintre cei patru indivizi reţinuţi de poliţie în urmă cu două zile şi suspectaţi că ar fi autorii înşelăciunilor tip „şmen” înregistrate în ultima perioadă pe raza judeţului Suceava, doar unul a fost dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, însă nici acesta nu a stat prea mult cu cătuşe pe mâini.

Ioan Lefter, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Roman, şi-a petrecut noaptea de joi spre vineri în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, după ce oamenii legii au emis pe numele acestuia o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, Lefter este principalul suspect al înşelăciunii comise prin metoda „şmen” la data de 2 martie a.c., atunci când a lăsat-o fără 2500 de lei pe o femeie pe care a racolat-o dintr-o bancă din municipiul Suceava şi căreia i-a propus, chipurile, un schimb valutar la un curs mai bun decât cel al unităţii bancare.

Tot Lefter, împreună cu o anume Loredana Ţancă (30 de ani), tot din Roman, sunt prezumtivii autori ai infracţiunii de înşelăciune comise la 9 martie a.c., pe raza municipiului Fălticeni, atunci când au păcălit o femeie din comuna Baia, cu 2600 de lei.

 

Păcălit cu 2800 de lei

După ce-au oprit în trafic autoturismul în care se aflau cei patru indivizi din Roman, un Ford Escort cu numere de Neamţ, anchetatorii au stabilit şi principalii suspecţi ai „şmenului” comis la 12 februarie a.c., la o bancă din municipiul Rădăuţi. Atunci, un bărbat din Burla care vroia să schimbe 1000 de lire sterline a fost acostat de doi indivizi care i-au propus un schimb mult mai avantajos decât dacă l-ar fi făcut la bancă.

Ioan P. nici nu bănuia că a fost înşelat, mai ales că tranzacţia s-a făcut chiar sub ochii lui, iar cei doi indivizii i-au numărat de două ori banii în faţă şi era exact suma care trebuia.

Săteanul din Burla avea să descopere cu stupoare câteva minute mai târziu, după ce indivizii care i-au schimbat banii s-au făcut nevăzuţi, că din suma pe care ar fi trebuit să o primească lipseau nu mai puţin de 2800 de lei, motiv pentru care s-a dus direct la poliţie.

Prezumtivii escroci, susţin poliţiştii, ar fi Loredana Ţancă şi un alt bărbat, Constantin Munteanu, şi acesta din Roman.

 

I-au interzis să plece din oraş

Singurul care a ajuns în faţa judecătorilor a fost Ioan Lefter, însă magistraţii Judecătoriei Fălticeni au decis ca acesta să fie cercetat, ca şi ceilalţi amici ai săi, în stare de libertate, interzicându-i doar să părăsească localitatea de domiciliu vreme de o lună.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au făcut recurs împotriva deciziei.

„Din prejudiciul total a fost recuperată suma de 6.630 lei care a fost găsită asupra grupului, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţii infracţionale”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şmenarul de la bănci, consemnat la domiciliu.
 Vizualizări articol: 1767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şmenarul de la bănci, consemnat la domiciliu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei