Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2009 - Anul XIV, nr. 60 (4046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe bandă rulantă

Radarele fixe, medie de aproape o mie de amenzi pe zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cele opt radare fixe din judeţul Suceava, intrate în funcţiune de la mijlocul lunii trecute, au înregistrat peste 20.000 de depăşiri ale limitei legale de viteză, media fiind de aproape o mie de amenzi pe zi.

Din evidenţele Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava rezultă că de pe 18 februarie şi până pe 10 martie, cele opt aparate de măsurare a vitezei au înregistrat peste 20.000 de depăşiri ale limitei legale de viteză, rezultând o medie de 952 de sancţiuni contravenţionale pe zi. În foarte multe cazuri, conducătorii auto au fost înregistraţi de câte două sau chiar trei aparate radar şi vor avea de achitat mai multe amenzi.

Un număr mai mare de depăşiri ale limitelor legale de viteză au fost înregistrate de radarele de pe DN 2, două la Roşiori şi două la Drăguşeni, în timp ce pe DN 29, în Dumbrăveni, unde sunt amplasate celelalte patru radare, vitezele de rulare au fost  mai mici.

În 12.000 de cazuri, înştiinţările cu privire la depăşirea limitei de viteză au fost emise de sistemul electronic şi au ajuns ori urmează să ajungă în cel mai scurt timp la proprietarii maşinilor. Aceştia au obligaţia ca în termen de cinci zile să comunice poliţiei, completând talonul pe care îl primesc în plic, numele persoanei care se afla la volan. Peste 3.000 de răspunsuri au fost deja primite, şi s-au emis procesele verbale de sancţionare, care ajung la domiciliu contravenientului tot prin poştă.

Până la finele săptămânii trecute recordul de viteză fusese înregistrat de un radar din comuna Drăguşeni, care a surprins un autoturism ce rula cu 145 de kilometri la oră.

„Interesul nostru nu este să adunăm cât mai multe contravenţii, ci să se respecte regimul legal de viteză şi astfel să fie evitate accidentele rutiere”, a ţinut să precizeze comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere în Mediul Urban.

 

Sistemul de radare se va extinde în scurt timp

Radarele au fost aduse la Suceava de SC Codec SRL Cluj-Napoca, printr-o investiţie proprie, banii din amenzi ajungând în proporţie de 65% la firmă şi 35% la bugetul primăriilor pe raza cărora sunt amplasate radarele.    

Sistemul se va extinde în curând şi pe alte porţiuni de drum din judeţ. Primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, ne-a declarat că a perfectat deja cu firma care montează aceste radare amplasarea a două aparate de măsurare a vitezei pe porţiunea de drum dintre Dumbrăveni şi Vereşti, folosită de foarte mulţi şoferi mai ales în zilele de târg din a doua localitate.

De asemenea, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunţat că va propune în prima şedinţă de Consiliu Local încheierea unui contract pentru amplasarea de radare fixe în municipiul reşedinţă de judeţ. În aproximativ o lună de zile un radar va apărea şi pe DN 17, în comuna Poiana Stampei, primarul Elisei Todaşcă precizând că deja a semnat contractul cu firma clujeană.

 

Primarul din Dumbrăveni, prins şi el de radar

Primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, ne-a mărturisit că şi el a fost înregistrat, cu o viteză peste limita legală, de unul dintre cele patru radare din comună, însă acest lucru nu-l împiedică să fie foarte încântat de amplasarea aparatelor radar pe raza localităţii.

„Radarele ne aduc siguranţă în trafic, aspect demonstrat de faptul că de la montarea lor nu am mai avut nici un accident, dar şi bani la buget. Cei care nu se pot stăpâni şi merg cu viteză plătesc, asta e”, a precizat edilul.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radarele fixe, medie de aproape o mie de amenzi pe zi .
 Vizualizări articol: 4396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 12 voturi
Radarele fixe, medie de aproape o mie de amenzi pe zi2.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu veti fi pedepsiti de Dumnezeu!? trimis de
(14 mar 2009, 15:28:55
Bagati radare peste tot! Ce nu faceti Dvoastra pentru a cistiga banii fara munca!? Ca va intereseaza viata noastra, e o poveste, pentru cei creduli, in spatele acestei nobile cerinte este cistigarea in orice conditii ,,legale'' a banilor din sudoarea muncii noastre! Nu veti fi pedepsiti de Dumnezeu!?

In strainatate sunt puse fel de fel de radare fixe dar esti atentionat cu mult inainte, ceea ce se numeste la noi PREVENTIE (prevenire) !

Cita bataie de joc,.... in mod LEGAAALLl!!!

In ceea ce ma priveste sunt adeptul condusului disciplinat, cuviincios in trafic si nu sunt de acord cu vitezomanii si conducerea lor arbitrara care sfideaza bunul simt.
2.   Pt. laatu... trimis de
(14 mar 2009, 16:47:13
...si atunci unde-i nedumerirea daca tot esti de acord cu,condusul civilizat?Ca esti sau nu avertizat ca e sau nu radar inainte asta e alta mincare de peste sau cu alte cuvinte trebuie tu sa iei in calcul asta. In concluzie nu am inteles nimic altceva din ce ai postat.

Pe cind si la Bosanci asemenea initiativa pt. ca cei din Marginea ne-au luat-o inainte.Sper sa citeasca cine trebuie si sa avem un feedback pe masura.
3.   Inca un amanunt... trimis de
(14 mar 2009, 16:52:58
...poate stie cineva sa-mi dea detalii in legatura cu toleranta de cit este sau e la limita ,de pilda sa zicem daca viteza in loc. e de 50 km/h cit peste ai voie sa depasesti fara a fi blitzat.In west e variabil intre 10-15%.Daca la noi e reglat la limita atunci e explicabil nr. de amenzi ,altfel nu-mi explic.
4.   In scurt timp... trimis de
(15 mar 2009, 20:48:04
vom vedea stalpii de radar vopsiti....hahah...cine isi ia o amenda de 5 mil cred ca se duce direct la radaru respectiv si ii aplica 2-3 pensule direct pe obiectiv....hahah...in curand pe ecrane...hahaha
5.   Problema trimis de
(16 mar 2009, 11:18:08
Problema pentru numarul mare de sanctiuni o constituie limitele prea mici de viteza pentru ca e imposibil sa mergi prin fiecare localitate cu cate 50-60 de km/h atunci cand ai de facut un drum de la Iasi la Suceava sau de la Bucuresti la Suceava. Ar trebui puse in localitati niste limite de cel putin 70 la ora pentru a putea cat de cat respecta limitele legale de viteza.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei