Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2009 - Anul XIV, nr. 60 (4046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


„Masa bogaţilor”? Nu. A harnicilor!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
De ani întregi, în impotenţa lor incomensurabilă, neisprăviţii care au drept îndeletnicire (dar oare chiar o au!?) fotbalul în varianta lui cea mai prăpădită, mioritică, îşi tot justifică neputinţele prin sintagma „masa bogaţilor”, la care cică noi n-am fi acceptaţi pe diverse considerente: politice, etnice, geografice, religioase, ce mai, porcii ăia din Vest au făcut gaşcă şi se opun prezenţei noastre. Se inoculează astfel ideea profund imaginară că separaţia dintre unii şi alţii ar fi un fel de „cortină de fier”, varianta retehnologizată. Adică, fierul fiind un material depăşit, au făcut, ai dracu’ cortina asta dintr-un material numai de ei ştiut, pe care nu-l vezi, nu-l simţi, da’ numa’ nu poţi trece dincolo!

Mergând pe acelaşi fir călăuzitor, rezultă că din moment ce nu poţi depăşi respectiva cortină, nici vorbă să te mai poţi pune la căutat masa aia. Şi la urma urmei, dacă ai găsi-o, ce să faci acolo? Să ceri o samahoancă la-nceput, încât să cadă ăia sub masă numai la ideea că sfecla se poate şi bea? Să aştepţi apoi să-ţi pună ăia-n farfurie niscai caltaboaşe de care nimeni n-a auzit, pur şi simplu fiindcă sunt intraductibile? Să ceri mititei, cu mujdei ca să ai ce râgâi după? Şi totul pe muzică de manea!?

Să fim serioşi: „masa bogaţilor” e obişnuită cu alte feluri de mâncare şi băutură. Aşa că şi dacă ne-ar pofti cu plecăciuni, parcă tot n-am avea ce căuta acolo, printre calamari în aspic şi caviar la gheaţă.

Şi, lucrul dracului, mai e o condiţie: să nu furi tacâmurile de argint la plecare. În general, să nu furi: la ofsaid, la penalty, la leafa jucătorilor, la puncte în clasament, la preţul fotbaliştilor, la calificativele arbitrilor, la alergatul fără încetare preţ de 90 sau chiar 120 de minute, la tăvălit pe jos ca la fractură de coloană când pe tine de fapt nici măcar n-a strănutat vreun adversar, la convocările unor împiedicaţi (doar spre a fi „vopsiţi”) la Naţională şi, în general, la fotbal. Acestea sunt de fapt lucrurile care ne îngrădesc accesul. Dacă vi se par excesive, atunci înseamnă că n-aţi privit meciurile din Liga Campionilor, ci doar Liga lu’ Mitică. Diferenţa dintre ele e exact aia dintre ce feluri au pe mese bogaţii şi ce borâturi se găsesc pe masa noastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Masa bogaţilor”? Nu. A harnicilor!.
 Vizualizări articol: 1014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Masa bogaţilor”? Nu. A harnicilor!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei