Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2009 - Anul XIV, nr. 47 (4033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără pază

Zeci de hectare de pădure, rămase fără stăpân

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În judeţul Suceava, pe teritoriul mai multor comune, precum Todireşti, Udeşti şi Solca, există păduri ale nimănui, lăsate de izbelişte de ani de zile.

Aceste anomalii au fost depistate de angajaţii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava, cu ocazia unei ample acţiuni de inventariere a tuturor proprietarilor de pădure din judeţ.

“Spre surprinderea noastră, există suprafeţe destul de mari de pădure fără stăpân pe teritoriul Sucevei, rămase astfel încă din perioada 2003 – 2005, când au fost predate comisiilor de aplicare a legii funciare, pentru a fi puşi în posesie cei ce o revendicau. Din păcate, pădurea nu a mai ajuns la oameni, din diferite motive legea nu a fost aplicată, iar pădurile transferate comisiilor nu au mai intrat în administrarea nimănui”, a declarat Aurel Dumitriu, şeful Serviciului de Control din cadrul ITRSV Suceava.

O primă măsură luată de silvicultori a fost cea de identificare în teren a pădurilor care nu sunt în administrarea nimănui, fiind foarte expuse tăierilor ilegale.

“În unele localităţi, precum în Todireşti, primăriile s-au arătat foarte cooperante, atât pentru identificarea terenurilor, cât şi a celor în proprietatea cărora ar fi trebuit să ajungă. Am cerut urgentarea dosarelor de punere în posesie şi găsirea unei modalităţi de încadrare juridică a acestor păduri, care nu se află în paza nimănui”, a adăugat Aurel Dumitriu.

În mod curios, chiar dacă de aceste păduri nu s-a interesat nimeni atâţia ani, în cadrul acestora nu s-au constatat tăieri masive, doar o parte din arbori fiind tăiaţi, pentru lemne de foc.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de hectare de pădure, rămase fără stăpân.
 Vizualizări articol: 921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de hectare de pădure, rămase fără stăpân5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Padurile Bucovinei ! trimis de
(28 feb 2009, 00:41:08
Mama lor de paduri , daca tot nu au stapan ,ce ar fi sa le radeti de pe fata pamantului si sa lasati loc zmeurisului , ca de impadurit nu mai poate fi vorba ! gasiti voi o modalitate sa le radeti fara prea mult efort ! spagarilor , o scoateti deja la licitatie ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei