Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 feb 2009 - Anul XIV, nr. 42 (4028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din prima zi

Sute de suceveni s-au înghesuit să-şi depună dosarele pentru plata taxei de poluare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Prima zi de aplicare a noilor reglementări privind plata taxei de poluare pentru autovehicule a adus sute de suceveni la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice. Dacă o parte dintre proprietarii de maşini au trecut doar pentru a se informa, câteva sute şi-au depus deja şi dosarele pentru a putea achita taxa de poluare la tarifele valabile până la 15 decembrie 2008.

 

După ce au aşteptat săptămâni în şir modificarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă prin care Guvernul Tăriceanu triplase valoarea taxei de poluare ce trebuie plătită în cazul maşinilor second aduse din străinătate, sucevenii s-au repezit la Finanţe pentru a-şi depune actele necesare acestei operaţiuni.

Până ieri după-amiază au fost depuse 367 de dosare, din care peste 200 numai în municipiul Suceava.

„Ne aşteptăm ca săptămâna viitoare să crească numărul persoanelor care doresc să plătească această taxă. Am luat măsuri pentru ca timpul de aşteptare să nu fie mai mare de câteva minute, iar proprietarii de maşini să nu piardă foarte mult timp la cozi”, a precizat Petrică Ropotă, directorul executiv al DGFP Suceava.

Din estimările specialiştilor auto, în judeţ ar mai exista 3.000-4.000 de autovehicule second hand aduse din străinătate înainte de 15 decembrie 2008 şi pentru care proprietarii se vor grăbi să plătească taxa de poluare la valoare de dinaintea triplării.

Proprietarii de autovehicule spun că în sfârşit lucrurile au intrat pe făgaşul normal.

„Eu mi-am cumpărat un Golf 3 din 1997 şi aveam de plată 700 de euro, iar după triplare 2.100 de euro. Nu aveam banii ăştia şi e bine că s-a modificat acea Ordonanţă”, a spus George Ungureanu, unul dintre sucevenii care îşi ţinea maşina în faţa blocului pentru că nu reuşise s-o înmatriculeze.

 

Termen de 20 de zile pentru depunerea dosarelor

Toate aceste persoane au la dispoziţie 20 de zile începând de ieri pentru a-şi depune dosarele complete care să le permită achitarea taxei de poluare la tarife nemajorate.

Directorul executiv al DGFP Suceava a explicat şi ce anume trebuie să cuprindă dosarul pentru a putea fi prelucrat de funcţionarii instituţiei.

„E vorba de o cerere tip pe care fiecare persoană o primeşte din partea noastră, la care se adaugă dovada că solicitantul a intrat în posesia autovehiculului înainte de 15 decembrie 2008. Dosarul mai trebuie să cuprindă cartea de identitate a maşinii tradusă şi legalizată, cartea de identitate original şi copie a titularului, iar dacă autovehiculul este rulat în străinătate, un document din care să rezulte data primei înmatriculări. Toate aceste informaţii sunt afişate şi la intrarea în sediul DGFP“, a spus Petrică Ropotă.

 

Ce prevede noua Ordonanţă

Noua Ordonanţă privind plata taxei de poluare pentru autovehicule prevede trei aspecte distincte. Unul se referă la cei care au devenit proprietari de maşini înainte de 15 decembrie 2008. Aceştia vor achita taxa de poluare la plafonul aflat în vigoare de până la acea dată. Al doilea aspect îi vizează pe proprietarii de maşini care au plătit taxa de poluare triplată şi care trebuie să depună documentaţia necesară pentru a primi înapoi diferenţa între această sumă şi cea stabilită de noua Ordonanţă. În fine, a treia categorie de persoane este formată din cei care îşi aduc maşini de acum încolo şi care vor plăti taxa de poluare la tarifele stipulate în actul normativ care a intrat în vigoare de ieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni s-au înghesuit să-şi depună dosarele pentru plata taxei de poluare.
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Sute de suceveni s-au înghesuit să-şi depună dosarele pentru plata taxei de poluare5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei