Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 feb 2009 - Anul XIV, nr. 42 (4028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intervenţie

Prefectul Popescu cere anularea titlurilor de proprietate din Parcul Şipote

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Prefectura este a doua instituţie, după Direcţia Silvică Suceava, care cere anularea în instanţă a titlurilor de proprietate emise în Parcul Şipote.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, ne-a declarat, ieri, că a emis un ordin prin care cere inventarierea tuturor celor care au primit titlu de proprietate în acest perimetru, în vederea deschiderii de acţiuni  judecătoreşti.

Prefectul nu s-a arătat impresionat de argumentul “cumpărătorului de bună credinţă” pe care îl invocă unii dintre actualii proprietari, care îşi susţin cauza afirmând că au cumpărat parcelele din parc cu acte în regulă, de la cei care au fost puşi aici în posesie.

Popescu spune că aceştia trebuie să-şi clarifice problemele în instanţele civile, cu cei care le-au vândut terenul, în vreme ce rolul Prefecturii este acela de a întregi patrimoniul forestier al statului.

De asemenea, Sorin Popescu a precizat că şi hotărârea de guvern preconizată pentru preluarea a 30 de hectare din parc la Primăria Suceava precizează în mod expres că este vorba despre o trecere în administrare, nicidecum în proprietate şi că acest teren forestier va rămâne în continuare în proprietatea publică a statului.

 

Proprietari de la Şipote sunt deja în proces cu Direcţia Silvică

Primii proprietari care au obţinut titluri pentru parcele din terenul care în documente figurează ca fiind al Direcţiei Silvice, în Parcul Şipote, au fost deja chemaţi în judecată de Direcţia Silvică Suceava. Silvicultorii au cerut prioritar anularea a două titluri deoarece pentru aceste suprafeţe Primăria Suceava a emis deja autorizaţii de construcţie.

Din evidenţele Direcţiei Silvice, din 16 titluri de proprietate care au fost eliberate în Parcul Şipote, pe terenul care aparţine statului, doar 12 poziţii au fost confirmate de Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, adică doar 12 proprietăţi sunt intabulate, celelalte provin din vânzări ulterioare şi divizări. Silvicultorii se judecă cu cei care sunt intabulaţi, Prefectura s-ar putea să-i dea în judecată pe cei care au primit titlurile de proprietate, respectiv pe primii proprietari.

Terenurile de la Şipote au intrat în proprietatea şi administrarea statului, prin Direcţia Silvică, pentru consolidare, în 1975, 1983 şi 1985 şi scriptic aici au rămas permanent. Practic, însă, au fost trecute în proprietate privată după 1990 şi în jurul lor a început scandalul după ce opinia publică, dar şi Direcţia Silvică, au aflat din presă că un investitor a cumpărat teren şi vrea să ridice blocuri. Parcelele pentru care au fost eliberate titlurile sunt între 3.200 mp şi puţin peste 100 mp, însumând o suprafaţă totală de peste 8.000 mp.

Toate titlurile au fost eliberate pentru teren agricol, pe suprafeţele care în documente apar a fi în evidenţele Direcţiei Silvice Suceava ca teren cu vegetaţie forestieră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul Popescu cere anularea titlurilor de proprietate din Parcul Şipote.
 Vizualizări articol: 1511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul Popescu cere anularea titlurilor de proprietate din Parcul Şipote0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei