Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 feb 2009 - Anul XIV, nr. 42 (4028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Va fi greu ca PSD şi PDL să meargă împreună dacă PDL vrea să schimbe mereu înţelegerile

Duminică, 22 Februarie 2009 (17:52:24)
Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul Victor Ponta a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că PSD şi PDL au avut o înţelegere foarte clară ca fiecare să numească un secretar de stat la MJ, referindu-se la afirmaţiile lui Vasile Blaga potrivit cărora numirile la MJ nu trebuie să fie politice

Ministrul Dezvoltării, liderul PDL Vasile Blaga, afirmă, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că speră ca PSD să nu facă presiuni pentru numirea unui secretar de stat politic la Justiţie.

"În protocol scrie clar că vom susţine ministru independent, ceea ce s-a şi întâmplat. Mai mult, noi am avut discuţii în acest sens, iar acestea sunt actuale, iată Raportul intermediar pe justiţie. Am discutat că ministrul independent va avea libertatea să îşi nominalizeze secretarii de stat. Noi, PDL, nu i-am propus niciun om la Justiţie şi nici nu o vom face. Sper ca şi PSD să nu facă presiuni în acest sens. Nu ar fi un lucru bun", a declarat Blaga, întrebat dacă PDL va accepta la Justiţie secretar de stat numit politic de PSD.

Victor Ponta a afirmat că PSD şi PDL au avut o înţelegere foarte clară, la formarea Guvernului, ca fiecare dintre formaţiuni să propună câte unul dintre secretarii de stat în Ministerul Justiţiei.

Vicepreşedintele PSD a mai menţionat că între cele două partide a existat, de asemenea, o înţelegere la fel de clară şi asupra faptului că nu se vor schimba majorităţile pe care PDL şi PSD le-au făcut, separat, la nivel local după alegerile locale.

"Domnul Blaga încearcă acum în fiecare săptămână să schimbe aceste majorităţi şi aceste înţelegeri, ceea ce este un lucru total incorect", a adăugat el.

Ponta a afirmat că PSD a propus-o pe Maia Teodoroiu ca secretar de stat în Ministerul Justiţiei întrucât a fost o persoană care în perioada 2003-2004 a jucat cel cel mai important rol în închiderea negocierilor cu Uniunea Europeană pe capitolul Justiţie, şi pentru a suplini, astfel lipsa de succese a guvernului anterior în raporturile cu Comisia Europeană.

"Oricum, va fi foarte greu să mergem mai departe împreună (PSD şi PDL – n.r.) dacă partenerii de la PDL vor dori să schimbe în fiecare săptămână ceea ce am stabilit împreună", a mai spus Ponta.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat, în urmă cu o săptămână, în Biroul Permanent Naţional, că îi va solicita preşedintelui Traian Băsescu să medieze problema creată de tergiversarea numirii Maiei Teodoroiu ca secretar de stat în Ministerul Justiţiei, conform unor surse din PSD.

De altfel, Geoană declarase, în urmă cu două săptămâni, după o şedinţă a conducerii coaliţiei PDL-PSD, că aşteaptă de la premierul Emil Boc nominalizarea rapidă a unor secretari de stat propuşi de PSD, dar neinstalaţi încă în funcţii. Geoană a spus că aşteaptă de la premier o rezolvare rapidă a cazurilor în care PSD a propus secretari de stat în unele ministere, însă numirea lor în funcţie a fost amânată.

Geoană s-a referit la propunerea PSD pentru un post de secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Maia Teodoroiu, a cărei nominalizare a fost amânată de premier.

Surse din PSD au arătat că, în timpul şedinţei respective, Geoană i-a solicitat lui Boc nominalizarea lui Teodoroiu. Aceleaşi surse au afirmat că Boc nu a oferit explicaţii sau justificări pentru amânarea celor două nominalizări, dând doar asigurări că aceste două cazuri vor fi rezolvate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Va fi greu ca PSD şi PDL să meargă împreună dacă PDL vrea să schimbe mereu înţelegerile .
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Va fi greu ca PSD şi PDL să meargă împreună dacă PDL vrea să schimbe mereu înţelegerile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei