Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 feb 2009 - Anul XIV, nr. 42 (4028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Grevă de avertisment la ITRSV Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nemulţumiţi de reducerea drepturilor salariale, zeci de angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava au intrat ieri în grevă de avertisment.

Protestul acestora a fost declanşat la ora 08.00 dimineaţa şi a durat două ore, timp în care angajaţii ITRSV s-au aflat la serviciu, dar nu au mai prelucrat actele necesare activităţii lor, nu au mai răspuns solicitărilor populaţiei şi nici nu au mai făcut controale în teren.

“Dacă revendicările noastre nu vor fi ascultate de Guvern, adică să ne fie date înapoi drepturile salariale care ni se cuvin, precum plata orelor suplimentare, plata unor sporuri necesare, stimulente pentru activitatea de control şi recuperare a creanţelor bugetare, vom intra în grevă generală în data de 27 februarie”, a declarat liderul sindical din ITRSV Suceava, Dan Lungu.

Acesta a precizat că măsurile luate de Guvern, de a interzice acordarea oricăror sporuri, afectează personalul ITRSV, care nu are cum să lucreze doar conform programului unui funcţionar public normal, timp de 8 ore, în condiţiile în care prezenţa lor este necesară pe teren la sfârşit de săptămână şi în timpul nopţii, la controalele silvice, iar sporul de risc era cu atât mai necesar cu cât sunt trimişi să prindă asupra faptului infractori periculoşi, fără a avea nici o armă de apărare.

Şeful ITRSV Suceava, Costel Girigan, a precizat că a fost înştiinţat din timp de grevă şi este de acord cu solicitările colegilor săi de breaslă, mai ales că veniturile salariale ale acestora sunt diminuate cu aproximativ 30% în urma aplicării noilor reglementări ale Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grevă de avertisment la ITRSV Suceava.
 Vizualizări articol: 897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Grevă de avertisment la ITRSV Suceava3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ??? trimis de
(23 feb 2009, 08:48:09
cam cat se incaseaza la un "control inopinat" la un gater din zona Moldovita? sau ce "spor" primesc inspectorii cand fac controale la masinile cu busteni si nu constata nimic in neregula? ar fi bine sa nu cada in ridicol! macar sa nu se afiseze in ziare!!!
2.   ITRSV desfiintat trimis de
(23 feb 2009, 09:12:39
ITRSV ar trebui desfiintat pt. ca mananca banii statului pe degeaba.

Odata ce in bazinul Dornelor (os vatra dornei,brosteni,iacobeni,etc) se vand lemne fara acte de catre toti padurarii,iar acestia au societati de exploatare a masei lemnoase pe numele sotiilor,al copiilor,sau mai stiu eu a cui, sunt toti in cardasie cu angajatii ITRSV si ai politiei.

pe de alta parte la ITRSV sunt angajati doar pilosi si mafioti

a se vedea cazul prezentat acum cativa ani in monitorul cand cativa angajati ITRSV

taiau copaci fara aprobare intr-o rezervatie....au fost dati afara in prima faza, ca apoi dupa ce s-au linistit apele sa fie iar luati in gasca ITRSV
3.   M-am informat trimis de
(23 feb 2009, 11:25:36
de la Gura-Glodului pana la Vatra dornei toti padurarii au societati de exploatare si debitare a.lemnului.ziua se transporta lemn infestat ,iar noaptea lemn "verde".

Exista societati din sv si bn care cumpara lemn fara acte orice cantitate.

toata lumea vede ,toti stiu ,dar nu se ia nici o masura.

atunci stau si ma intreb ..ce rost mai are ITRSV-ul????????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei