Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 feb 2009 - Anul XIV, nr. 38 (4024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Intenţie

Medicii de familie vor să-şi închidă cabinetele în semn de protest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii de familie şi-ar putea închide temporar cabinetele, în semn de protest faţă de reducerea cu 40,69% a bugetului pe 2009, diminuare severă, care dacă va fi operată i-ar putea aduce în pragul falimentului pe doctorii care au mai puţin de 1.500 de pacienţi înscrişi pe liste.

Titularii cabinetelor medicale vor decide astăzi forma pe care o va îmbrăca protestul lor, eventualele măsuri urmând a fi luate şi în funcţie de rezultatul ultimelor negocieri dintre Ministerul Sănătăţii şi Societatea Naţională de Medicină de Familie.

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Medicilor de Medicină Generală Suceava, dr. Irina Badrajan, a anunţat ieri că doctorii iau în serios varianta de a-şi suspenda activitatea, apreciind că, prin reducerea drastică a bugetului pe 2009, factorii de decizie le demonstrează că nu pun preţ pe munca lor.

„Ceea se ce întâmplă acum este o decapitare. Practic, sistemul nostru sanitar ne arată că se poate lipsi de noi, că suntem o specializare care nu se mai justifică”, a spus Badrajan.

 

În ţară, o parte din medicii de familie îşi închid de mâine cabinetele

Ea a adăugat că în cazul în care medicii de familie vor vota pentru închiderea cabinetelor în care lucrează, urgenţele vor fi totuşi asigurate.

„În fiecare zonă, vor fi cabinete deschise pentru situaţiile care nu suportă amânare”, a punctat Irina Badrajan.

Medici de familie din ţară au anunţat deja că îşi vor închide cabinetele, de miercuri până vineri, în semn de protest faţă de scăderea sumelor alocate de Ministerul Sănătăţii. Doctorii apreciază că diminuarea bugetului îi va afecta puternic nu doar pe ei şi pe asistente, ci mai ales pe pacienţi, care nu vor mai putea beneficia de servicii.

De asemenea, medicii de familie consideră că prin această politică va avea de suferit şi restul sectorului sanitar, deoarece deficienţele din medicina primară se vor răsfrânge negativ şi asupra situaţiei unităţilor spitaliceşti, care vor fi sufocate de bolnavi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie vor să-şi închidă cabinetele în semn de protest.
 Vizualizări articol: 1248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
Medicii de familie vor să-şi închidă cabinetele în semn de protest3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oare? trimis de
(18 feb 2009, 07:48:29
chiar credeti gogosile lor? si daca e sa fim cat de cat impartiali, d.lor de la Monitorul, mai sapati si vedeti ca medicul de familie care a incasat cei mai multi bani in 2008 e undeva de prin zona Vatra Dornei, si nu-i chiar asa de "dotat" ca d.na din articolul f. bine cosmetizat din data de 16.02.2009!

ar fi bine sa mai "sapati" si sa luati in calcul si opinii a celor inscrisi la acesti profitori ai "soartei".
2.   Gogosi trimis de
(18 feb 2009, 09:44:46
chiar credeti ca d-na Gabriela Prepeliuc isi va inchide temporar cabinetul de pe urma caruia ridica lunar 21000 lei? De ce Casa de Sanatate nu verifica cite persoane sunt consultate lunar si cite sunt trecute fictiv in registre?De ce nimeni nu se sesizeaza ca sunt date foarte multe retete compensate date copiilor din localitate dar medicamentele nu sunt ridicate din farmacie ci la intelegere cu farmacista primesc inapoi o suma de bani ce reprezinta un procent din valoarea retetei compensate? Stiti ca d-na G.P. mai are o jumatate de norma la o unitate din Suceava? Deci cind are timp sa acorde atitea consultatii? Acesta e unul din motivele pentru care nu vor ajunge niciodata banii pentru sanatate .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei