Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 feb 2009 - Anul XIV, nr. 38 (4024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu doreşte realizarea graficului acţiunilor pentru ridicarea monitorizării pe justiţie

Marţi, 17 Februarie 2009 (17:57:11)
Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, marţi, celor prezenţi la întâlnirea de la Cotroceni, pe tema justiţiei, că obiectivul final al discuţiilor este realizarea unui grafic al acţiunilor care trebuie întreprinse, pentru ca monitorizarea justiţiei din România de către CE să fie ridicată.

Întâlnirea a început cu aproximativ 10 minute întârziere, şeful statului anunţând în deschidere că premierul este încă reţinut la Parlament, astfel încât discuţiile în absenţa lui Emil Boc.

La întâlnire sunt prezenţi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, vicepremierul Dan Nica, ministru al administraţiei şi internelor, ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, preşedintele Curţii Constituţionale, Ioan Vida, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreieş, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Dimitrie Bogdan Licu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nicolae Popa, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei, preşedinţii comisiilor juridice din Camera Deputaţilor, Daniel Buda, şi Senat, Toni Greblă.

La întâlnire sunt prezenţi de asemenea, miniştrii Radu Berceanu, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Elena Udrea şi Victor Ponta.

Băsescu le-a spus celor prezenţi că obiectivul ridicării de către Comisia Europeană a monitorizării României pe justiţie nu trebuie ratat.

"În opinia mea, nu avem dreptul să mai abordăm fiecare instituţie în parte raportul pe justiţie şi făcând uz de articolul 148, alineat 4 din Constituţie, am considerat că o discuţie între toate instituţiile este necesară", a spus Băsescu.

El a spus că cele patru benchmark-uri semnalate în Raportul Comisiei Europene publicat săptămâna trecută trebuie să se constituie în perioada următoare în priorităţile tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în reformarea justiţiei.

El a precizat că obiectivul discuţiei de la Cotroceni, despre care a spus că nu trebuie finalizată neapărat marţi, într-o singură zi, trebuie să fie elaborarea unui grafic de activităţi care să fie asumate de toate aceste instituţii, pentru realizarea obiectivului ridicării monitorizării.

Ministrul Predoiu a adus la Cotroceni un documentar, distribuit tuturor celor prezenţi şi despre care şeful statului a spus că va fi util în aceste discuţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu doreşte realizarea graficului acţiunilor pentru ridicarea monitorizării pe justiţie.
 Vizualizări articol: 809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu doreşte realizarea graficului acţiunilor pentru ridicarea monitorizării pe justiţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei