Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 feb 2009 - Anul XIV, nr. 38 (4024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În doar o lună

Evaziuni fiscale de peste 1,7 milioane de lei descoperite de Fisc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În doar o lună de zile, finanţiştii suceveni au reuşit să descopere mai multe firme care „au uitat” să-şi achite diferite obligaţii către bugetul de stat. Prin actele de evaziune fiscală constatate, statul a fost păcălit cu peste 1,7 milioane de lei.

 

Firmele pentru care reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava au constatat abateri de la legislaţia fiscală îşi desfăşoară activitatea în diferite domenii de activitate. Printre firmele cărora li se impută acte de evaziune fiscală se numără şi una care are ca obiect de activitate turismul.

Potrivit inspectorilor de la Fisc, reprezentanţii SC Terra Tour International SA Suceava nu au înregistrat în contabilitatea 5 facturi fiscale aferente comercializării unui număr de 4 autoturisme şi un autocar. În acest fel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 114.000 de lei, însemnând neplata impozitului pe profit, majorări de întârziere, TVA şi majorări de TVA.

O altă societate căreia i s-a întocmit decizie de impunere este SC Hidroterm Termoficare SRL Gura Humorului. Firma care avea ca obiect de activitate producţia şi distribuţia energiei termice şi a apei calde a ajuns să datoreze statului suma de 298.000 de lei, calculată pentru perioada 1 ianuarie 2003 - 3 octombrie 2006.

Un alt agent comercial pentru care s-a constatat că a înregistrat acte care se încadrează la evaziune fiscală este SC Simadra Profi System SRL Rădăuţi, suma imputată ridicându-se la 108.000 lei.

O sumă ceva mai mică, 96.000 de lei, trebuie plătită de administratorii SC Silvamil SRL Vatra Dornei, o firmă care are ca obiect de activitate tăierea şi rindeluirea lemnului.

 

Ropotă: „Nu vom face rabat de la respectarea legii”

Directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, a declarat că pe lângă aceste acte care îmbracă forme de evaziune fiscală, s-au mai înregistrat şi alte nereguli în activitatea firmelor locale.

Astfel, inspectorii fiscali au aplicat zeci de amenzi pentru nedeclararea bilanţului fiscal, dar şi zeci de avertismente firmelor la care s-au constatat abateri minore de la legislaţie.

„Toţi agenţii economici trebuie să înţeleagă că nu vom face rabat de la respectarea legii. Acolo unde constată abateri vom aplica sancţiuni dintre cele mai dure, care pot merge până la plângeri penale”, a declarat Petrică Ropotă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaziuni fiscale de peste 1,7 milioane de lei descoperite de Fisc.
 Vizualizări articol: 868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
Evaziuni fiscale de peste 1,7 milioane de lei descoperite de Fisc3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei